Az elmúlt 24 órában 173 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában, a legtöbben Bécsben (81 fő) kapták el a fertőzést az osztrák Egészségügyi Minisztérium szerdai jelentése szerint.

Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában
Fotó: Pixabay

Eddig 20 850 ember koronavírus-tesztje lett pozitív Ausztriában. Közülük 716-an haltak bele a fertőzés okozta betegségbe, 18 528-an meggyógyultak.

Tirol tartományban kedd óta 27 új esetet regisztráltak, ezek közül öten egy cirkuszban kialakult fertőzési gócpontban kapták meg a fertőzést.

A kormány úgy döntött, hogy októbertől további hat hónapon át támogatja azokat a cégeket, amelyek lehetővé teszik a részmunkaidős foglalkoztatást munkavállalóik számára, ahelyett, hogy elbocsátanák őket.

Christine Aschbacher munkaügyi miniszter ismertette: létrehoznak egy alapot, és annak segítségével legfeljebb százezer ember képzését, illetve továbbképzését tudják biztosítani.

Ezzel együtt különös hangsúlyt helyeztek a nők esélyeinek növelésére – tette hozzá.

Wolfgang Katzian, az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) vezetője "sikertörténetnek" nevezte a részmunkaidős foglalkoztatást, mivel annak segítségével számos munkahelyet mentettek meg.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Mi csodaország vagyunk, mindenki költsön nyugodtan és nyaraljatok!:) Orbánnak az is bevétel, ha az öregek odalesznek!
Rockxy
óhát már ausztrija a balkán alá süllyedt kovidilag, meg vírusilag, meg teszteltetettségileg de főlleg viharabilibenséggileg.
csak úgy....
@Pegero: hmm..,csak nem a kedves mama aki neked így utólag egy vén és vak pina?
te vagy nagyon libbsi vagy picurkát hülye de szerintem inkább elmebeteg!
Giovanni Alba
A főképet már láttam több cikk illusztrációjaként. Nem mondom, hogy nem tetszik, mert elandalítanak azok az igéző szemek, de jó lenne néha egy csipetnyi változatosság is, nem? www.google.com/search?sxsrf=ALeKk03A78p9aJEjjdriZYcIqNIWkU5hew:1596109238662&q=black+and+white+photos+of+people+with+masks&sa=X&ved=2ahUKEwjdqsWh8vTqAhXIlYsKHRq4CvkQvQ4oA3oECAkQKw&biw=1366&bih=625

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.