Donald Trump amerikai elnök meggyengítette az Egyesült Államok kapcsolatait az ország nemzetközi szövetségeseivel – jelentette ki a demokrata párti Kamala Harris a szerda esti alelnökjelölti vitában Salt Lake Cityben.

Kamala Harris: Donald Trump meggyengítette az Egyesült Államok szövetségi kapcsolatait

Harris úgy vélekedett, hogy Donald Trump

Vlagyimir Putyin (orosz elnök) szavát többre tartja, mint barátaink és a hírszerző közösségek szavát.

Majd azt fejtegette, hogy az Iránnal kötött atomalku egyoldalú felmondása után az Egyesült Államok ma kevésbé biztonságos.

Vitapartnere, Mike Pence jelenlegi alelnök kiemelte: a Trump-kormányzatnak sikerült elérnie, hogy a NATO-tagok több pénzt áldozzanak a közös védelmi költségekre, mint az Obama-kormányzat idején. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok betartotta a szavát, és az izraeli amerikai nagykövetséget áthelyezte Tel-Avivból Jeruzsálembe, továbbá gyakorlatilag sikeresen felszámolta az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet.

A Biden-terv a koronavírus-járvány kezelésére pusztán a Trump-kormányzat intézkedéseinek másolása – jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök a Salt Lake Cityben rendezett alelnökjelölti vitában szerdán este.

Az alelnök "plágiumnak" minősítette Joe Biden demokrata párti elnökjelölt tervét a járvány kezelésére. Ezzel Kamala Harrisnek, Biden alelnökjelöltjének megállapítására válaszolt, aki úgy vélte, hogy a járvány kezelése az amerikai történelem legnagyobb kudarca.

Az első és egyetlen alelnökjelölti vitát a Utah Egyetemen rendezték, kevés vendég jelenlétében, akiket – Pence-hez és Harrishez hasonlóan – megfelelő távolságra ültettek le egymástól. A másfél órás vitát Susan Page, a USA Today című lap újságírója vezeti.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube, Guardian

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Úgy gondolom, hogy az amarikaiak érzik és tudják, hogy mit, hogyan csinált trump. Egy biztos, hogy ilyen pojáca még nem vezette a világ egyik legerősebb országát!!!??
ómió
Csak, mert nem a neokomcsi mantrát követi?
ittott
@verőce21: igen! hogy amerikai fegyvereket vegyünk.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 09:31 ♦ Most olvastam az orig éa a vadhajtások nevű fideszhű portálban, hogy egy Othello nevű néger migráns megfojtott egy fehér nőt és átputyerkált a magyar határon épített migráncs' alagúton.
scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/120145074_791765384957809_2638057144219894166_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=S2HLc8M1BSgAX_jHxjE&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=ddd83a91b88f8f935efdeb6700a52470&oe=5F9BD0D6
Tudod kislányom... I Ráhel
m.blog.hu/pr/progressziv/image/legbensobb_felelem.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.