Republikánus politikusok bírálták szerdán Donald Trump amerikai elnököt, amiért idő előtt az elnökválasztás győztesének nyilvánította magát.

Trump jól megkapta a magáét sajátjaitól, amiért korán örült a "győzelmének"

Chris Christie, New Jersey állam volt kormányzója és Donald Trump egyik szoros szövetségese az ABC televíziónak nyilatkozva rosszallotta Trump bejelentését.

"Szerintem a bejelentés rossz stratégiai döntés, rossz politikai döntés volt"

- fogalmazott.

Rick Santorum, volt pennsylvaniai republikánus szenátor – aki 2016-ban Trumpot támogatta – a CNN televízióban kijelentette: "nagy aggodalom fogott el, amikor meghallottam, hogy az elnök mit mondott". Hozzáfűzte: Az elnök hetvenvalahány éves ember, aki hajnali fél háromkor és nagyon idegölő kampány után szólalt meg. Szerintem nagyon szerencsétlen dolog volt, hogy a durvább oldalát mutatta meg".

Santorum kiábrándítónk nevezve az elnöki bejelentést, reményét fejezte ki, hogy Donald Trump szerdán másként fogalmaz majd.

Adam Kinzinger, Illinois republikánus képviselője a Twitteren bírálta Trumpot. Marco Rubio, floridai republikánus szenátor, szintén a Twitteren, nem nevezte néven az elnököt, de úgy fogalmazott:

"az elnökválasztás eredménye azt követően lesz ismert, hogy valamennyi jogszerűen leadott szavazatot megszámláltak".

Donald Trump szerdára virradóra a Fehér Házban mondott rövid beszédét ellentmondásosnak ítélték az Egyesült Államokban. Az elnök ugyanis bizonyítékok nélkül azt jelentette be, hogy "egyértelműen győztünk Georgiában" és "egyértelműen győztünk Észak-Karolinában". Mindkét államban még szerdán reggel is számolták a voksokat, bár a részleges eredmények szerint Trump áll vezetésre.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
"Ki ha nem én!!!"" Ostoba polyáca! De szégyelheti magát az ako már gratulált ennek a hülyének!! (Magyar, lengyel ostoba)!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
mit tegyen, ha csak durva oldalai vannak! =))
RonaGyuri
szomorú dolog, hogy a leglogikusabb ideológiát ilyen korlátolt populista barmok (mint ő és méginkább a dagadt törpénk) próbálják kihasználni!
Gazella
"Ki ha nem én!!!"" Ostoba polyáca! De szégyelheti magát az ako már gratulált ennek a hülyének!! (Magyar, lengyel ostoba)!!
human
Mégis mit várhatnánk egy ilyen pojácától? Mikor ezt a képsort láttam róla azt hittem valami hamisított felvétel. Hihetetlen mennyire bunkó és idióta ez az ember.
cms.qz.com/wp-content/uploads/2017/05/montenegro.gif
Nyírfa
@Gazella: A szlovén volt az első. :D
Nyírfa
@human: Azonnal helyre kellett volna tenni. Éppen azért, mert egy óriási állam elnöke.
human
@Nyírfa: Helyre tenni? Mégis hogy? Nem lehet azzal mit kezdeni, ha egy felnőtt 5 éves, hisztis gyerek szintjén van.
Az autópályán én is inkább elengedem az idegbetegeket, mert ha leállok velük izmozni még a végén nekem lesz bajom.
human
@Gazella: Levélben még nem, mert annak nyoma van. De telefonon talán már benyalt neki Orbán.
Nyírfa
@human: Igen, vannak helyzetek, amikor az ember nem nevelgeti a másikat, hanem a sorsra bízza. De Trump könyökét nyugodtan meg lehetett volna fogni, és lelassítani a nyomulását. Biztos, hogy nem értette volna, és iszonyúan felháborodik, de az ilyen emberek csak abból tanulnak, ha nyilvánosan rendre utasítják őket.
SystemError
Fidesz:)

"Gulyás Gergely Biden győzelmét tartja valószínűbbnek, de nem tartja jó kiindulópontnak, hogy Soros György támogatta"

Kiváncsi vagyok, ha ezt elkezdik másnap, akkor mikor jön vissza az amerikai kitiltások időszaka. Nyilván Vida Ildikó + fidess ügy még mindig ott a háttérben, csak eddig békén hagyták...:)
human
@Nyírfa: Az a baj, hogy a Trump/Orbán féléket saját magadhoz hasonlítod. Tanulni belőle? Ezek? Szerintem inkább meghoszabbítják Bicskéig.
Nyírfa
@human: :) Nem is a belátásra céloztam, hanem az érdekre. Tanulni sokféleképpen lehet, van, aki fel tudja mérni ésszel, hogy maga ellen tesz, ha nem változtat az attitűdjein, van, aki el is gondolkodik rajta, és, persze vannak a Trump-, Orbánfélék, akik nagy valószínűséggel nem beszámíthatóak.
Én már vállaltam fel ilyen jellegű konfliktusokat, nem tagadom, előfordult, hogy utólag ijedtem meg: rosszul is járhattam volna. Ne gondolj nagy dolgokra, csak, amit a mindennapi élet produkál.

Meghosszabbítják Bicskéig... :DD
jesz
küzdj Donald...küzdj!

...és ő küzd...

ez ilyen egyszerű...
nezelodo
Ez a Trapmli vajon mikor és kitől kapta el a fertőző illiberális szerénységet?
Jozefina
Ezt az embert még egyszer sem láttam normálisan viselkedni, megszólalni!!! Nem csodálom ha az övéi is bírálják!!!
kokopelli
@RonaGyuri: Egy,a róla szóló cca, 60-perces film bemutatja az életét az iskoláskortól mostanáig! Már a szülei is fel-
ismerték hogy a fiuknál nem stimmel valami!Azért próbálkoztak már a beiskolázásnál egy katonai iskola fegyemével!
Mellé ment az is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.