A fővárosban, Phnompenben és környékén lévő iskolák két hétig online oktatásra állnak át. Az már korábban kiderült, hogy az egyik kambodzsai testőr, akit Szijjártó védelmére kirendeltek, szintén koronavírusos lett.

Eddig 1166 embert teszteltek koronavírusra Kambodzsában a magyar küldöttség látogatása miatt, amit a helyi sajtó és a kormány tagjai csak november 3-i incidensként emlegetnek – írja a 24.hu.

A Khmer Times kambodzsai újság az egészségügyi minisztérium tájékoztatása alapján arról írt, hogy 1140 teszt negatív lett, több mint 20 minta eredményére viszont még várnak.

A pozitív esetek száma nőtt, a korábban már bejelentett kambodzsai testőr mellett még legkevesebb hárman elkapták a betegséget.

A lap azt írja,

az egyik fertőzött Suos Yara parlamenti képviselő, a Kambodzsai Néppárt szóvivője, a másik Sar Chetra, az agrárminisztérium államtitkár-helyettese, a harmadik pedig Őry Csaba, Magyarország kambodzsai és vietnami nagykövete.

Hun Sen miniszterelnök első két tesztje negatív lett, de november 14-én és november 18-án elvégeznek majd rajta egy harmadik illetve egy negyedik tesztet is. Ő házi karanténba vonult a családtagjaival.

A kormányfő a Facebook-oldalán közölte, hogy a Szijjártó Péter küldöttségével érintkező több mint 900 embernek kötelező karanténba vonulnia, és ennek betartását ellenőrizni is fogják a hatóságok.

A november 3-i incidensnek késlekedés nélkül még novemberben véget vetünk

– írta.

Szijjártó Péter múlt hétfőn látogatott Kambodzsába, majd másnap Thaiföldön lett pozitív a mintája. Emiatt Kambodzsában azonnali intézkedéseket hoztak, Phnom Penh és Kandal tartományban azonnal felfüggesztették az oktatást a magán és állami iskolákban, a Nemzeti Olimpiai Stadionban felfüggesztettek minden sporttevékenységet, valamint átmenetileg országszerte bezárták a szórakozóhelyeket, mozikat, színházakat és múzeumokat is.

Hun Sen miniszterelnök hétfőn közölte, egyelőre nem hirdetnek rendkívüli állapotot, a helyzetet kontroll alatt tartják, de óvatosnak kell lenniük.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook/Szijjártó Péter

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Baszki, megvan a receptje a legkényelmesebb háborús győzelemnek...akire haragszunk, abba az országba elküldjük a külügyért, ő megölelgeti az összes szembejövő gyanútlan polgárt, időnként köhhent egyet, cseppet tüsszent is, aztán csak várni kell...néhány nap és bejelentik a hadifoglyok számát.

Az ötlet ingyé van...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Vitték a kormányunk jó hírét... A kollégák, mielőtt majd rákérdeznek, "Mijét vitték a kormányunknak?", csak viccnek szántam.
legott
Amerikaiak nincsenek sehol!
A magyarok elküldtek egy embert Kambodzsába és megbénult a fél ország.
És miért?
Biztos keresztény templomokat építünk Kambodzsában, mert arra van a legnagyobb szükségük.
Kambodzsában kevés a keresztény (templom).

Kambodzsában lambadáznak?

Lambadázzunk Kambodzsában (nyuszifoj)

www.youtube.com/watch?v=iyLdoQGBchQ
legott
Elkezdett kihullani a hajam, de aztán mégsem hullik ki.
Pedig már mindenkinek elmondtam, hogy elkezdtem kopaszodni.
Most, hogy mondjam el mindenkinek, hogy mégsem?
Azt hiszik majd, hogy hazudtam, pedig nem!
legott
Biztos a stressz amiatt, hogy nem ér semmi stressz.
Mindenki stresszel, én meg nem - ez stresszel engem!
legott
Hol van Kambodzsa?
Az már távol-kelet?
Mi az, hogy kambodzsa?
Ahogy egyre többször kimondom gyorsan egymás után elveszti az értelmét - egy idő után áthelyeződik a hangsúly és úgy még jobban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.