A fővárosban, Phnompenben és környékén lévő iskolák két hétig online oktatásra állnak át. Az már korábban kiderült, hogy az egyik kambodzsai testőr, akit Szijjártó védelmére kirendeltek, szintén koronavírusos lett.

Eddig 1166 embert teszteltek koronavírusra Kambodzsában a magyar küldöttség látogatása miatt, amit a helyi sajtó és a kormány tagjai csak november 3-i incidensként emlegetnek – írja a 24.hu.

A Khmer Times kambodzsai újság az egészségügyi minisztérium tájékoztatása alapján arról írt, hogy 1140 teszt negatív lett, több mint 20 minta eredményére viszont még várnak.

A pozitív esetek száma nőtt, a korábban már bejelentett kambodzsai testőr mellett még legkevesebb hárman elkapták a betegséget.

A lap azt írja,

az egyik fertőzött Suos Yara parlamenti képviselő, a Kambodzsai Néppárt szóvivője, a másik Sar Chetra, az agrárminisztérium államtitkár-helyettese, a harmadik pedig Őry Csaba, Magyarország kambodzsai és vietnami nagykövete.

Hun Sen miniszterelnök első két tesztje negatív lett, de november 14-én és november 18-án elvégeznek majd rajta egy harmadik illetve egy negyedik tesztet is. Ő házi karanténba vonult a családtagjaival.

A kormányfő a Facebook-oldalán közölte, hogy a Szijjártó Péter küldöttségével érintkező több mint 900 embernek kötelező karanténba vonulnia, és ennek betartását ellenőrizni is fogják a hatóságok.

A november 3-i incidensnek késlekedés nélkül még novemberben véget vetünk

– írta.

Szijjártó Péter múlt hétfőn látogatott Kambodzsába, majd másnap Thaiföldön lett pozitív a mintája. Emiatt Kambodzsában azonnali intézkedéseket hoztak, Phnom Penh és Kandal tartományban azonnal felfüggesztették az oktatást a magán és állami iskolákban, a Nemzeti Olimpiai Stadionban felfüggesztettek minden sporttevékenységet, valamint átmenetileg országszerte bezárták a szórakozóhelyeket, mozikat, színházakat és múzeumokat is.

Hun Sen miniszterelnök hétfőn közölte, egyelőre nem hirdetnek rendkívüli állapotot, a helyzetet kontroll alatt tartják, de óvatosnak kell lenniük.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook/Szijjártó Péter

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Baszki, megvan a receptje a legkényelmesebb háborús győzelemnek...akire haragszunk, abba az országba elküldjük a külügyért, ő megölelgeti az összes szembejövő gyanútlan polgárt, időnként köhhent egyet, cseppet tüsszent is, aztán csak várni kell...néhány nap és bejelentik a hadifoglyok számát.

Az ötlet ingyé van...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Nem igazán boldogok az ottani fertőzöttek. Finoman szólva már hetek óta nem lett volna szabad külügyérünknek és kiséróinek szana szerte röpködni, és túrista útra vinni a vírust!
Eladott Ország
Szerintem jogos kérdés, hogy mi a fészkes fenét keres bárki Kambodzsában, járvány idején, de attól teljesen függetlenül is. Kár, hogy Péter adós maradt a válasszal, pedig akkor esett volna csak le a kolléga arca. Szijjártó Péter ugyanis egy 150 millió dolláros (mintegy 46-47 milliárd forint) segélyhitelprogramot és az Eximbank 50 millió dolláros (mintegy 15,5 milliárd forintos) hitelkeretének megnyitását, azaz egy újabb fényes magyar közpénzsikert jelentett be Kambodzsában. Tartok tőle, hogy ezen nem röhögni, hanem sírni kellene.
www.facebook.com/watch/?v=3657856540899607
De azért Pnom Phent és Bangkokot kevergetni... nopláne úgy, hogy ott van... nem csoda, ha a másik kettő kiröhögte a "külügyminisztert". A primer szégyenérzet a miénk, mert nekik egy szemernyi sincs.
jesz
Baszki, megvan a receptje a legkényelmesebb háborús győzelemnek...akire haragszunk, abba az országba elküldjük a külügyért, ő megölelgeti az összes szembejövő gyanútlan polgárt, időnként köhhent egyet, cseppet tüsszent is, aztán csak várni kell...néhány nap és bejelentik a hadifoglyok számát.

Az ötlet ingyé van...
Eladott Ország
@Nessy: A keleti nyitás során 200 millió dollár vesztette el közpénz jellegét. Soros is gyakorolja a keleti nyitást.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F78.media.tumblr.com%2Fd51bea4bb51a3595f8e3303ae7a11065%2Ftumblr_inline_oz0ohnGKF41sz6re6_540.gif&key=VXan_jEZH18FBR4aGrrB1g&w=600&h=518
Kambodzsa az az ország, amely az emberi jogok súlyos és rendszerszintű megsértésével kapcsolatos aggályok miatt idén augusztusban elveszítette vám- és kvótamentes hozzáférését az uniós piachoz. Ezzel az Európai Unió átmenetileg felfüggesztette a kelet-ázsiai ország által eddig élvezett, a legkevésbé fejlett országoknak szóló, úgynevezett fegyver kivételével mindent (EBA) elnevezésű uniós kereskedelmi rendelkezés értelmében járó preferenciális hozzáférés biztosította jogokat.Egyszerű ez kérem.Menekülő útvonal esetleg bebukna a Viktátor. Itthon az adófizetők meg nagy ívben le vannak sz@rva. Jobb helye lett volna a munkájukat elvesztett embereknél,esetleg a vírus elleni védekezés is egy opció lenne ekkora összeg elköltésére.Mindeközben a Heim Pál gyermekkórház civileknél kilincsel eszközbeszerzés(3 milla) címén. Szegyen ország. Nem kormányoznak! Egyszóval: Kambodzsát is bevonták a "fészekrakó programba". Most hordják a gallyakat, le veletek javítom: leveleket. Megint találtak egy mocsok rendszert amivel ragyogóan meg tudnak állapodni, hogy 20 százalék a tiéd a 80 százalékot meg utaljátok át ezekre a számlákra. Bónuszként meg kapnak pár letelepedési kötvényt. A világ összes mocskos diktatúrájában van már a pénzünkből, mert mindenhol kell egy kövér bankszámla, ki tudja melyiket lehet majd használni, ha arra kerül a sor.
nezelodo
Vitték a kormányunk jó hírét... A kollégák, mielőtt majd rákérdeznek, "Mijét vitték a kormányunknak?", csak viccnek szántam.
legott
Amerikaiak nincsenek sehol!
A magyarok elküldtek egy embert Kambodzsába és megbénult a fél ország.
És miért?
Biztos keresztény templomokat építünk Kambodzsában, mert arra van a legnagyobb szükségük.
Kambodzsában kevés a keresztény (templom).

Kambodzsában lambadáznak?

Lambadázzunk Kambodzsában (nyuszifoj)

www.youtube.com/watch?v=iyLdoQGBchQ
legott
Elkezdett kihullani a hajam, de aztán mégsem hullik ki.
Pedig már mindenkinek elmondtam, hogy elkezdtem kopaszodni.
Most, hogy mondjam el mindenkinek, hogy mégsem?
Azt hiszik majd, hogy hazudtam, pedig nem!
legott
Biztos a stressz amiatt, hogy nem ér semmi stressz.
Mindenki stresszel, én meg nem - ez stresszel engem!
legott
Hol van Kambodzsa?
Az már távol-kelet?
Mi az, hogy kambodzsa?
Ahogy egyre többször kimondom gyorsan egymás után elveszti az értelmét - egy idő után áthelyeződik a hangsúly és úgy még jobban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.