Kijev kedvezően fogadja a Magyarország részéről kinyilvánított szándékot, miszerint Budapest kész felújítani a konstruktív párbeszédet a két ország között – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a TSZN hírtelevízió hírportáljának adott, szerdán megjelent interjújában.

Az ukránok tisztáznák a félreértéseiket Magyarországgal

Úgy fogalmazott: a kétoldalú kapcsolatokban az elmúlt hónapban bekövetkezett meredek visszaesés után Ukrajna olyan jelzést kapott Magyarországtól, amely szerint Budapest kész felújítani a konstruktív párbeszédet Kijevvel. "Mi pedig kedvező választ adunk erre a jelzésre" – tette hozzá a kijevi diplomácia vezetője.

A miniszter azt ígérte, hogy a jövő év elején

Magyarország a figyelem középpontjában lesz, és – mint fogalmazott –, közösen próbálnak kijutni abból a kedvezőtlen helyzetből, amelybe a két ország került.

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy továbbra is napirenden van Orbán Viktor magyar miniszterelnök hivatalos ukrajnai látogatása, ugyanakkor ennek időpontjáról szavai szerint még korai beszélni. "Biztosíthatok azonban mindenki afelől, hogy Ukrajna elnöke kész a találkozóra, de annak tartalmasnak kell lennie, és olyannak, amely újraindítja a (kétoldalú) kapcsolatokat" – szögezte le. Megjegyezte, hogy a diplomaták feladata ennek előkészítése.

"Szeretnénk tisztázni minden félreértést Magyarországgal. Ám az újraindításhoz világosan meg kell állapítanunk, hogy ezentúl ezek a játékszabályok, és mindkét fél elfogadja ezeket a szabályokat"

- tette hozzá Kuleba.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ígaza van. Először a 2játékszabályokat" kell tisztázni, mert az első alkalomma kakadú megint felborzolja magát!!!
Jozefina
Ígaza van. Először a 2játékszabályokat" kell tisztázni, mert az első alkalomma kakadú megint felborzolja magát!!!
ómió
Meglévő kisebbségi jogok elvétele, az efftársilag csupán "félreértés"?
kissé felnőttem
Pedró sarokba szorított a puszta valóság ?te gáncsoskodtál fenyegetőztél? Ide alázat kell + diplomáciai érzék ez nem focimeccs meg jahtozás, ez az élet elvárása. A kisemberek mindig szót értettek a nagyok meg össze hőbörögtek abból lett 10-9 hadiállapot.mióta is vétózzátok Ukrajna csatlakozását? Mióta a székedben trónolsz.Szolgálni kellene a Népet nem hergelni .
Nyírfa
Péteren legalább áll a zakó. Ennél több jót nem tudok róla elmondani.
csak úgy....
a magyar kormány nem szeret tisztázni semmit! nekik így is jó sött, így még jobb! ök nem is léteznének ellenségek nélkül.
Gazella
Kakadu világos! Jobb ha nem avatkoztok bele az ukrán belügyekbe, mert legközelebb közvetlen ti következtek! Ez az üzenete az ukrán miniszterelnökségnek.
Ezek az agyszerencsétlenek még mindig nem tudják az igazi orosz taktikázást , de nem is fogják mert nem tanulták meg rendesen az orosz kulturát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.