Vasárnap élő sajtókonferencián jelentették be, hogy további szigorító intézkedéseket vezet be az osztrák kormány, hogy a „már így is nagyon magas számok” további növekedését megakadályozhassák és időt nyerjenek addig, amíg a lehető legtöbb embert be nem oltják írta meg a 24.hu.

Sebastian Kurz osztrák kancellár a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „egy kis kiszámíthatóságot” szeretnének lehetővé tenni, a „teljes normalitás” pedig nyáron térhet vissza. Az egészségügyi rendszer túlterhelésének kockázata akkor kerülhető el, ha az összes 65 évnél idősebb személy megkapja az oltást. Kurz szerint a vakcinák jóváhagyásától függően Ausztria legkésőbb májusig „egy másik szakaszba lép”, azonban a következő két-három hónap még nagyon nehéz lesz. Szavai szerint el kell kerülni az Angliában és Írországban is előállt helyzetet, ahol a mutáció a fertőzések számának robbanásszerű növekedéséhez vezetett.

Január 25-étől:

1, A minimális távolságot egyről két méterre növelik.

2, A szupermarketekben, a benzinkutak boltjaiban és a tömegközlekedési eszközökön is kötelező lesz FFP2-es maszkot viselni. Addig is a kancellár javasolja az FFP2-es maszk használatát, szemben a kevésbé hatékony maszkokkal. Az FFP2 maszkokat „önköltséges áron” kínálják az élelmiszer-kiskereskedelemi egységekben.

3, A lezárást februát 7-ig meghosszabbították, annak feloldását várhatóan lépésenként, február 8-ától kezdik meg.

Forrás:24.hu
Kép:pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
" ha az összes 65 évnél idősebb személy megkapja az oltást. "
először a véneket nyírják ki
tothjani
Igen sajnos ott nagyon veszélyes a helyzet hiszen 17 ezer aktív fertőzött van, nálunk meg csak 111 ezer, és ott már meghalt 7082 ember nálunk meg csak 11341.
Ezért Orbán majd fokozottan figyeli az ottani lépéseket és megpróbálja elkerülni a hibákat, ... mert a végén még nem pusztulnak el elegen !!! :(
Jozefina
@tothjani: orbánt és a törzset messze nem érdekli, hogy mi történik az emberekkel!!?? Lényeg, hogy minél kevesebb tesztet csináljanak, így kevés a fertőzöttek száma is!!! Mo- jól teljesít negatív előjellel!!!
Nessy
@Jozefina: Lényeg, hogy "védekezés" címszóval minél vadabb agymacskáit tudja Orbán és a kormány megvalósítani, minél nagyobb nyereséggel! Már csak az "emberek" nevezetű zavaró tényezőt kell kiiktatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.