Heiko Maas német külügyminiszter egy interjúban arról beszélt, hogy engedményeket kellene adni azoknak, akik már beoltatták magukat koronavírus ellen, például újra beengedhetnék őket a mozikba és éttermekbe írja a 444.

A beoltottaknak meg kellene engedni, hogy megint gyakorolhassák az alapjogaikat

- mondta Maas a Bildnek.

Megjegyezte, hogy az egyelőre nem tisztázott, hogy a beoltottak képesek-e megfertőzni másokat, de az biztos, hogy senkitől sem veszik már el a lélegeztetőgépet. Ezzel pedig megszűnik az alapjogaik korlátozásának egyik fő indoka.

A miniszter emlékeztette az éttermek, mozik, színházak és múzeumok üzemeltetőit, hogy akkor nyithatnak ki újra, ha egyre több embert sikerült beoltani, mert a beoltottak nem veszélyeztetik egymás egészségét.

Szerinte ez egy átmeneti időszakra egyenlőtlenséget teremthet az emberek között, de amíg ez szakmailag indokolt, addig alkotmányjogilag vállalható. Jelenleg Németországban közel egymillió embert oltottak be, ami durván a lakosság 1 százalékának felel meg.

Forrás:444

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez egy ritka hülye ötlet, feszültséget generál, ott ahol már amúgy is közel a robbanáspont...ahogy jön a jó idő, egyre több zavargás lesz a barom,semmit nem érő tiltó rendelkezések miatt világszerte...egyes országokban a vendéglátósok már erősen zúgolódnak...a politikusoknak már nincs választásuk, belekeveredtek nagyon ebbe a covid hisztibe, már csak előre lehet menekülni,mindegy mi lesz a vége...a helyzet ismerős, mint itthon orbán...neki sincs választása, tudja ha bukik, akkor minimum az életfogytiglan!!!
kissé felnőttem
beengedné ? de egyetlen oltástól még nincs védelem szérum függő max 2- vagy 3 úgyhogy lelke rajt tiszta orbán sport mehet a tőbbi nem számit ,
vacsi
Szegény németek! A külügyminiszterük is ilyen idióta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.