Egy fogolycsere-megállapodás részeként. 

Izrael 1,2 millió dollárt (355 millió forint) fizetett Oroszországnak, hogy koronavírus elleni vakcinákkal lássa el Szíriát egy fogolycsere-megállapodás részeként.

Izrael 355 millió forintot fizetett az oroszoknak, hogy vakcinákkal lássák el Szíriát

Fotó: Pixabay

Izrael és Szíria szerdán állapodott meg Oroszország közvetítésével arról, hogy két szíriai állampolgárt cserélnek ki egy izraeli nőre, aki szíriai területre tévedt. Az egyezség, aminek a feltételeit továbbra is homály fedi, sok bírálatot váltott ki Izraelben, mondván, oltóanyagot bocsát az ellenfél Szíria rendelkezésére, aminek a területén ellenséges iráni csapatok tevékenykednek.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök ugyan elismerte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel ápolt jó kapcsolatai révén ütötték nyélbe a megállapodást, de szombaton azt állította, hogy az alkuban „egyetlen darab izraeli vakcina sem” érintett. Arról nem szólt, hogy Izrael fizetett volna a vakcinákért Oroszországnak, de azt mondta, a moszkvai vezetés követelésére titkosították a megállapodás részleteit. Az izraeli kormány ellenzéke nehezményezte a hírzárlatot.

Merav Michaeli, a Munkapárt vezetője az izraeli törvényhozás külügyi és védelmi bizottságának az összehívására szólított fel, hogy megvitassák a megállapodást és a „cenzúra helytelen, politikai használatát”.

A szíriai állami hírügynökség tagadta a fogolycserével kapcsolatos alku létét.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Na innentől kizárólag a 24.hu és a külföldi lapokat olvasok.
teuton57
@Gazella: Na azzal sem jutsz messzire. Bibi is uganazt csinalja, mint Orbanc a kenyes penzügyekkel, 30 evre titkosit. Egyebkent pedig csak egy adat a vakcinakrol: Allitolag 1,2 millio dollarba került, ez kevesebb, mint 20000 adag, ami ugye 2x beadva 10000 ember. Tehat egy kisvaros lakossaganak sem eleg. Sziria lakossaga 21 millio...
balos
Ami titkos az eleve gyanús!Elenségben a fideSS még üvegzsebről mesélt!Most már egy levéltárat töltenek meg a titkosított szerződéseik!Bár azt hiszem már leégett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.