Engedélyezte a Johnson & Johnson vakcinájának uniós forgalmazását az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság csütörtökön feltételes forgalomba hozatali engedélyt adott Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagára,

a Johnson & Johnson csoportba tartozó cég vakcinája a negyedik, amelynek megkezdődhet a tömeges alkalmazása az Európai Unióban. 

Újabb típusú vakcina lesz elérhető az unióban

A Johnson & Johnson egydózisú vakcinája egyéves feltételes alkalmazásához nem sokkal korábban adta meg az ajánlást az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA), szakvéleménye szerint ugyanis az oltóanyag hatékony a SARS-Cov-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) ellen.

Az Johnson & Johnson február 16-án nyújtott be forgalomba hozatali engedély iránti kérelmet az EMA-hoz.

Az amerikai óriásvállalat oltóanyaga a negyedik vakcina, amely elérhetővé válik az Európai Unió 27 tagállamában a Pfizer/BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca/Oxfordi Egyetem vakcinái után.

Forrás: MTI

Címlapkép: Pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
A magyar embernek ha már kettő lehetőséget ajánlanak, akkor sem tud dönteni, nemhogy 4-5-6 fajtát...
Rockxy
ez má biztosan jó és biztonságos, mert 2 hét alatt megcsinálták.
sürget az idő, nem?
voltmárjobbis
@verőce21: ma 19:23 pont annyira nézed a magyar embereket hülyének, mint orbánod
ne baszd meg, hogy ne tudna dönteni: se szputynik, se kínai.
voltmárjobbis
@verőce21: ma 19:23 te is hülyének nézed a magyar embert, mint orbán?
Hogyne tudna dönteni: se orosz, se kínai, csak amit jóváhagyott az eu.
Idióta orbán seggnyaló. Te mit kaptál? Nyalókát?
Csizmás Kond
...a zenekát már sokhelyt kitíltották...
1984
@verőce21: Jelenleg Pfizer - csak és kizárólag.
Asztán a Dzsonzon end Dzsonzon a második. Talán.
verőce21
@1984: Én kivárom a J&J-t, már írtam valahol...
tudode
---- Dióhéjban az Uniós oltóanyag-stratégia
ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/public-health/coronavirus-vaccines-strategy_hu
.
---BioNTech-Pfizer
Az Európai Bizottság 2020. december 21-én feltételes forgalombahozatali engedélyt adott a BioNTech és a Pfizer által kifejlesztett, koronavírus elleni védőoltásra. Ez az első Covid19-vakcina, mely engedélyt kapott az EU-ban.
.
--- Moderna
Az Európai Bizottság 2021. január 6-án feltételes forgalombahozatali engedélyt adott a Moderna által kifejlesztett, koronavírus elleni védőoltásra. Ez a második Covid19-vakcina, mely engedélyt kapott az EU-ban.
.
AstraZeneca
Az Európai Bizottság 2021. január 29-én feltételes forgalombahozatali engedélyt adott az AstraZeneca által kifejlesztett, koronavírus elleni védőoltásra. Ez a harmadik Covid19-vakcina, mely engedélyt kapott az EU-ban.
.
----- Sanofi-GSK
Szeptember 18-án létrejött egy második szerződés oltóanyag vásárlásáról, az Európai Bizottság és a Sanofi–GSK között. Amint bebizonyosodik, hogy a Sanofi-GSK által kidolgozott oltóanyag biztonságos és hatásos, a szerződés alapján az EU-tagállamok 300 millió adag oltóanyagot vásárolhatnak.
.
---- Johnson & Johnson
Október 7-én az Európai Bizottság jóváhagyott egy újabb, harmadik szerződést, ezúttal a Johnson & Johnson csoporthoz tartozó Janssen Pharmaceutical Companies egyik vállalatával, a Janssen Pharmaceutica NV-vel.
.
---- CureVac
November 19-én az Európai Bizottság jóváhagyott egy ötödik szerződést, mely a CureVac gyógyszergyártó céggel jött létre.
------------------------------
.
Folyt. köv.
tudode
Folyt.:
.
Tájékozódó jellegű megbeszélések
.
---- Novavax
A Bizottság 2020. december 17-én lezárta a Novavax gyógyszeripari vállalattal folytatott tájékozódási célú megbeszéléseit egy újabb, Covid19 elleni lehetséges oltóanyag beszerzéséről. A Novavax fehérjealegység alapú védőoltást fejleszt ki, és jelenleg a klinikai vizsgálat 3. fázisában tart. A tervezett szerződés szerint az uniós tagállamok először 100 millió adag oltóanyagot vásárolhatnának, egy későbbi szakaszban további 100 millió adag beszerzésének lehetőségével.

----- Valneva
2021. január 12-én a Bizottság lezárta a Valneva gyógyszeripari vállalattal folytatott tájékozódási célú megbeszéléseit egy újabb, Covid19 elleni lehetséges oltóanyag beszerzéséről. A Valneva vállalattal kilátásba helyezett szerződés újabb 30 millió adag vakcinát biztosítana a tagállamok részére, további akár 30 millió dózis vásárlásának lehetőségével.
----------------------------------
.
Tehát az EU-s gyógyszerügynökség is teszi a dolgát, nem úgy, mint az EU rakoncátlan szalbarbűr gyermeke, aki úgy megy neki mindennek, mint tót a ködnek
kereső
@1984: A Moderna semmivel sem rosszabb a Pfizernél- ugyanaz a technológia, és hatékonyság. Talán egy kicsivel jobb a Pfizer, mert az véd a mutációk ellen egy kicivel magasabb hatékonysággal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.