A dánok tartósan leállítják az AstraZeneca beadását.

Németországban részlegesen, Dániában teljesen leállnak az AstraZeneca-oltással

Fotó: pixabay.com

Hatvan éven aluliaknak abban az esetben sem adnak többé az új típusú koronavírus okozta betegség elleni AstraZeneca-féle védőoltásból Németországban, ha már csak a második adag van hátra – írja a 444.hu.

A szövetségi egészségügyi miniszter és a tartományi kormányok egészségügyi minisztereinek kedd esti tanácskozásán kötött megállapodás szerint az úgynevezett hírvivő RNS-en (mRNS) alapuló vakcinák közül kell választani második oltást azoknál a 60 alattiaknál, akik első adagként AstraZeneca-féle oltást kaptak.

Ugyancsak a 444.hu számol be arról, hogy Dánia lesz az első ország, ahol minden korcsoportnál tartósan leállítják az AstraZeneca oltóanyagának használatát a vérrögképződéssel kapcsolatos aggodalmak miatt.

A lépés miatt várhatóan lassul az oltás üteme az országban. A dán hatóságok átmenetileg a Johnson & Johnson vakcináját sem használják, szintén a vérrögképződéses esetek miatt.

Ugyanakkor Soren Brostrom, a dán egészségügyi hatóság vezetője azért nem zárja ki, hogy a jövőben újra oltanak a vakcinával.

Forrás: 444.hu/444.hu

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.