Valószínűleg szükség lesz egy harmadik oltásra is a Pfizer koronavírus-vakcinájából a védettség kialakulásához, hosszabb távon pedig lehet, hogy évente kell majd oltatni – ezeket a megállapításokat a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla tette április elsején egy online beszélgetésben, de a beszélgetés részleteit csak most csütörtökön közölte a CNBC.  A pontos idézet így hangzott: „Egy valószínű forgatókönyv, hogy kelleni fog egy harmadik adag vakcina nagyjából 6-12 hónap között, és onnantól kezdve évente kell újraoltatni, de mindez még megerősítésre vár.”

Albert Bourla úgy véli, ősszel visszakaphatjuk a járvány előtti életünket, azt is elmondta, hogy nem tartja kizártnak, hogy a koronavírus egyfajta szezonális járvánnyá alakul majd át- írja a HVG.hu és Telex.hu.

Kevés lehet a második oltás? A Pfizer-vezérigazgató is megszólalt a vakcinák hatásosságával kapcsolatban, és elmondta, mikor kaphatjuk vissza a a járvány előtti életünket
Fotó: Pixabay

Egyre többen hangoztatják, hogy a koronavírus ellen oltottaknak idővel egy harmadik oltásra is szükségük lesz.

A CNBC híre szerint ugyanezen az állásponton van a Pfizer amerikai gyógyszercég vezérigazgatója is.

Albert Bourla egy online beszélgetésen úgy fogalmazott, hogy

az oltottaknak jó eséllyel egy harmadik dózisra is szükségük lesz, amit valószínűleg a második vakcinától számított 12 hónapon belül kell majd felvenniük az embereknek.

Bourla azt is mondta, ha a koronavírus egyfajta szezonális járvánnyá alakul át, akkor a védőoltásokat annak megfelelően,

évente meg kell ismételni.

A Pfizer vezérigazgatója szerint őszre elegendő beoltott lesz a világban ahhoz, hogy visszakapjuk a járvány előtti életünket.

A Telex.hu emlékeztet, hogy a Pfizer pár hete azt publikálta, hogy a cég Covid-19 elleni vakcinája 91 százalékos hatásossággal véd a koronavírus ellen, és több mint 95 százalékban hatásos a második adag oltás után. Februárban a vállalat azt közölte, hogy elkezdtek harmadik adaggal kísérletezni, hogy jobban megértsék az új vírusvariánsokkal szembeni immunreakciókat.

Forrás: HVG.hu, Telex.huNapi.hu
Címlapkép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
naná...sőt kéthavonta kell majd oltani, abban van a pénz...cseppet sem fura igaz, hogy a gyártó cég mondja meg, hányszor kell oltani..nos oltakozók, szerintem az elkövetkező időkben sokat álltok majd sorba vaccináért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.