Naponta milliárdnyi egyszer használatos maszk végzi a kukákban.

Döbbenetes szám! Ennyi maszk maradhat a nyakunkon a járvány után

Fotó: Pixabay

A Frontiers of Environmental Science & Engineering című dán tudományos lap számításai szerint havonta 129 milliárd maszkot használunk fel, ez percenként 3 milliót jelent. A Heliyon folyóiratban év elején megjelent tudományos összefoglalóban is a szemét mennyiségét vizsgálták.

2020-ig a járvány következtében csak Kínában 23 százalékkal nőtt az orvosi hulladék mennyisége. 2019 előtt az orvosok napi 4902,8 tonna arcvédőt használtak el, ez az adat a járvány hatására 6022 tonnára emelkedett.

A kontinensek napi maszkhasználatát elemezve a becslések szerint Ázsia vezet 1,8 milliárd/nap maszkkal. Őt követi Európa 445 millió/nap, Afrika 411 millió/nap, Latin-Amerika 380 millió/nap, Észak-Amerika 244 millió/nap, végül Óceánia 22 millió/nap maszk elhasználásával.

Forrás: Index.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
" A Frontiers of Environmental Science & Engineering című dán tudományos lap számításai szerint havonta 129 milliárd maszkot használunk fel "...mert ez nem a pénzről szól,igaz?.../ csak 20 centtel számoljuk darabját../
vitriol
És az a rengeteg maszk, amit közpénzen megvett szíj-ártó több mint egy éve, de sohasem osztották ki, még mindig egy raktárban porosodik az összes feleslegesen beszerzett cuccok közt! /gazdasági bűncselekmény/
kakambuki
Az. Még vége sincs a járványnak, illetve várható egy másik hulláma is, de már azon rugóznak hogy mi lesz a megmaradt fölszereléssel. Tényleg döbbenetes!
gina
@Pegero: MInden szarba belekötsz.. ki vagy te??? OV jobb keze, te elmebeteg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.