Neil Ferguson, akit úgy is ismerhetünk, mint a „lezárás professzora”, a Timesnak adott interjújában már pozitívabb képet fest a Covid-járvány alakulásáról. 

Már a vesztegzárat kitaláló Covid-orákulum is optimistább a járvány alakulásával kapcsolatban
Fotó: Handout / AFP / PRU

Interjút készített a Times Neil Fergusonnal, amiben a szakértő azt mondta: a következő hónapokban egyre inkább megtanulunk majd együtt élni a koronavírussal, amelyet sokkal inkább az oltási programmal lehet menedzselni, mint válságintézkedések által – írja az index.hu.

Az Imperial College professzora az interjúban arról is beszélt, hogy elhibázott volt a két héttel ezelőtti prognózisa a korlátozások feloldása miatt néhány nappal később „elkerülhetetlen” napi 100 ezer, sőt akár 200 ezer új megbetegedésről.

A professzor óvatosságra intett, mert ugyan a brit lakosság túlnyomó része két oltásával immunitást élvez, ugyanakkor a vírus könnyebben átadható, mint valaha.

Ferguson egyébként a labdarúgó Európa-bajnokságot hibáztatja a felesleges vészmadárkodásért. A kocsmákban és otthon összegyűlt, a meccseket együtt néző szurkolók átmenetileg megemelték a kontaktus-szintet, ami azután gyorsan vissza is esett, megzavarva a modellezést – írja a portfolio.hu.

Forrás: index.hu, portfolio.hu
Fotó: Handout / AFP / PRU

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
elég ránézni...a kedves mamával modellezzen..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.