A német gazdasági minisztérium vasárnap hozta nyilvánosságra azokat az adatokat, amelyekből kiderül, hogy a német fegyveripar 22,5 milliárd euró árbevételt ért el az Angela Merkel vezette jelenlegi kormány alatt, 2017 októbere és 2021 augusztusa között.

Magyarország vásárolta fel a legtöbb német fegyvert, ebben világelsők vagyunk

Fotó: Pixabay

A Deutsch Welle a beszámoló alapján azt írta, hogy a német fegyverexport legnagyobb felvevő országa Magyarország volt, amely 2,66 milliárd euró (kb. 926 milliárd forint) értékben vásárolt haditechnikát.

A második legtöbbet az Amerikai Egyesült Államok költötte, az ország 2,36 milliárdért (kb. 821 milliárd forint) vásárolt fegyvereket ez idő alatt a németektől.

A portál megjegyzi, hogy az exportengedélyek nem feltétlenül a tényleges fegyvertranszferekre vonatkoznak, hanem a jövőbeli értékesítésekre is.

A német fegyveripar tíz legfontosabb vásárlója között számos EU-n és NATO-n kívüli tagállam szerepel, például Algéria (2 milliárd euró), Egyiptom (1,88 milliárd euró) és Katar (720 millió euró).

Forrás: hvg.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A bűnöző román cigány ezzel vásárolta be magát a németeknél, hogy toleránsak legyenek vele szemben. Az eredményt tudjuk, a geci már az EU szétverésén és Magyarország EU-ból kivezetésén munkálkodik. Sikerült az országból Európa Bangladest megteremteni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Senki nem vett annyi fegyvert a mostani német kormánytól, mint Magyarország. Világelsők vagyunk a 27%-os ÁFÁ-ban is és Európa elsők pedig az inflációban. Hajrá Magyarország b@sszátok meg magyarok!
www.szabadeuropa.hu/a/senki-nem-vett-annyi-fegyvert-a-mostani-nemet-kormanytol-mint-magyarorszag/31435084.html
ómió
Hát, ha már Böszme efftárs a honvédséget is lerohasztotta...!
teuton57
@Shikari: Bizonyara szükseg lesz a fegyverekre, mint NATO-tag az oroszok ellen...
teuton57
@Shikari: Még!!! Akkor viszont ki ellen is kell az a sok fegyver???
csak úgy....
@Shikari: te inpotenciális vállalkozó,most kéne venned egy lövészárok ásó gépet.. ,vagy rögtön kettöt! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.