A tálibok azt állították, hogy véget ért az afganisztáni háború, de más források ezt egyelőre cáfolják.

Nem igaz, hogy véget értek az afganisztáni harcok – A pandzsiri ellenállók kitartanak, országszerte tálibellenes tüntetések zalanakFotó: Fotó: Hoshang Hashimi / AFP

Keddre virradóra folytatódtak a heves harcok az afganisztáni Pandzsir-völgyben. Ez azért is érdekes, mert az országot ellenőrző tálibok már előző nap közölték, hogy elfoglalták a területet, és az afganisztáni háború ezzel véget ért. A pandzsiri ellenállók szervezetéhez, a Nemzeti Ellenállási Fronthoz (NRF) közel álló források viszont arról számoltak be, hogy vasárnap este óta a tálibok drónokkal támadják az ellenállókat, ezért sokaknak közülük a környékbeli magaslatokra kellett visszavonulniuk – írja a hvg.hu.

Hétfőn a heves harcok folytatódtak, és folytatódnak most is

– közölte a TASZSZ hírügynökséget keddre virradóra tájékoztató forrás, aki szerint harcok dúlnak a szomszédos Baglán tartomány Andarab körzetében is.

A forrás megerősítette, hogy a tálibok elfoglalták a pandzsiri tartományi kormányzói hivatalát, illetve a tálibellenes küzdelem néhai vezéralakjának, Ahmad Sah Maszúdnak a mauzóleumát.

A Herat Times című afgán lap arról számolt be, hogy hétfő este több afganisztáni városban, egyebek mellett Kabulban, Gázniban, Herátban és Mazari-Sarifban is a pandzsiri ellenállókat támogató tüntetések voltak.

Közben Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter hétfőn Katarban tárgyalt az afganisztáni helyzetről Tamím bin Hamad Ál Száni sejkkel.

Ned Price amerikai külügyi szóvivő arról számolt be közleményében, hogy Blinken és Austin megköszönte a katari sejknek az amerikai állampolgárok Afganisztánból való biztonságos kimenekítéséhez nyújtott rendkívüli segítséget. A tárgyaláson kétoldalú kérdésekről, továbbá a térségbeli biztonság és jólét előmozdítására irányuló kezdeményezésekről is szó volt – jelezte a külügyi szóvivő.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Hoshang Hashimi / AFP

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Had öljék egymást a kecskebaszók!! Addig sem gondolkodnak azon, hogy további területeket esetleg Európát elfoglalják!Én már említettem párszor, de pár atombomba megoldana minden problémát!
jesz
amíg nyílvánosan mobilinternetez bárki is, addig nincs nagy baj...pláne nők tüntetnek?...addig rángatják az ultra-talibánok bajszát, amig azok hagyják...aztán elindul a mészárlás.

...sőt, annak a rengeteg nagyfogyasztású katonai autónak üzemanyag kell...amíg van, addig nincs igazi gond...néhány örömkivégzés, és a talibánok lenyugszanak.
134.bátor
Vegyèk kezükbe a saját sorsukat,űzzèk el a halál faszára a büdös tálibokat!! Ne várjanak külső segîtsègre,több tîzmilliós országról beszèlünk!!
csak úgy....
@Shikari: a cccp elöbb volt ott púsztítani és gyilkolni mint a "müvelt nyugat" , az afgánoknál ök keverték föl a szart.
ugyan úgy mint a komcsik után, orbán után is virágozni fog a müvelt nyugat,ti meg majd kuksizzátok a szakadékból... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.