Bukarest vörös besorolásba került járványügyi szempontból, miután szerdán meghaladta a lakosság három ezrelékét az utóbbi két hétben azonosított koronavírus-fertőzések száma, Temesváron pedig korlátozzák a kijárást.

Újra elrendelték a kijárási tilalmat és a védettségi is kelleni fog – romlanak az adatok Bukarestben
Kép:Pixabay

A háromezrelékes fertőzési ráta felett a kormány múlt heti határozata értelmében csak az uniós digitális védettségi igazolással lehet belépni a vendéglátóhelyekre, mozikba, színházakba és sportlétesítményekre, de a nagyobb létszámú magánrendezvényeken is csak azok vehetnek részt, akik felvették az oltást, legalább fél éve kigyógyultak a fertőzésből, vagy friss teszttel igazolják, hogy nem fertőzöttek.

Korábban már Szatmár, Temes és a fővárost övező Ilfov megye is vörös besorolásba került. Az újonnan diagnosztizált fertőzések száma kedden és szerdán is meghaladta az ezret a kétmilliós Bukarestben. Ez azt jelenti, hogy – ha a fertőzések üteme nem csökken – két héten belül a hat ezreléket is túllépi a fertőzési ráta a román fővárosban, be kell zárni az iskolákat, és akár vesztegzárat is elrendelhet a helyi járványügyi törzs.

Országos szinten is rohamosan emelkedik a járványgörbe:

szerdán meghaladta a hétezret az egy nap alatt újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma, ami több mint kétszerese az utóbbi két hét átlagának.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Bukarest...Budapest...nehogy "összetévesztődjön"...aztán mi leszünk a feketeseggűek...
division
@Pálinkás Pál: Amelyeket egyre több helyen vezetnek már be szerencsére. Semmit nem érő? Legfeljebb nálad. A 3. hullámnál még az influenza sem volt képes betegségeket okozni jóformán, kedves virológus úr. Vajon miért nem? Felesleges válaszolnod. A nagy forradalmaid helyett jön a védettségi meg a kötelező oltás és a többi, és te semmit nem tehetsz a józan ész ellen a híveiddel egyetemben.
Pálinkás Pál
@division: honnan a jó anyádból tudod mit csinált az influenza...bizony tombolt, csak ti majmok ,mindegyiket covidnak írtátok...leszarlak titeket, Ausztrália forrong, remélem elterjed a dolog,és elintézik a magadfajta riogató kis pöcsöket!! te barom állat, túltoltátok...gazdaságilag kezd bedőlni a világ...és ezért fognak elsöpörni titeket az emberek...az ilyen szarokat ,akik a vírus kamuval gazdasági válságot okoztak,saját gazdagodásukra...nem érdeekel a sértődős mimóza lelked...kussolj,mondtam már ,ne ugass hozzám, mert annyit sem érsz mint a fing amit kieresztek!!!
division
@Pálinkás Pál: Jól van parasztgyerek, le lehet nyugodni, mert háromszor veri ezt rajtad vissza névrokonod, Lúdas Matyi:-)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.