Sebastian Kurz egy korrupciós ügybe bukott bele. Bejelentette lemondását Sebastian Kurz osztrák kancellár a szombat esti kabinetülést követően az ellene irányuló korrupciós vizsgálatok miatt. A kancellári teendőket ideiglenesen Alexander Schallenberg külügyminiszter veszi át. Csütörtökön Kurz még élő tévéadásban tagadta, hogy bármi köze volna a korrupciós ügyekben nyomozó osztrák államügyészség, a WKStA szerda esti házkutatásaihoz, amit pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) székházában, illetve a miniszterelnöki hivatal és a pénzügyminisztérium épületében tartottak. A hatósági vizsgálat arról szólt, hogy hogy vajon manipulálta-e az ÖVP 2016-ban az Österreich napilapban megjelent közvélemény-kutatásokat, illetve közpénzből fizettek-e ezek megjelentetéséért. Az ügyészség szerint ezzel hűtlen kezelést, megvesztegetést is megvalósíthattak. Gyanújuk szerint a szóban forgó hirdetések és médiakooperációs megegyezések értéke 1,3 millió euró (csaknem 470 millió forint) volt. Pénteken Kurz...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Na, ezért nem fogjuk sohasem utolérni Ausztriát.
Valami olyasmit is regölt a Soros-bérenc felcsúti kis pocakos zsebcézár, hogy számunkra Ausztria a mi laborunk.
Nyírfa
@lusta: Akkor felkészül Andrej Babis, Orbán Viktor, Janez Jansa.
Most olvastam, Babis megbukott. Helyes. Jó az irány.
Macskaszem
Elfogynak lassan a kretének orbi körül. Most ez a Kurz, nemrég Babist rúgták seggbe, és a szlovákok is erősen firtatják, hogy mire szórja a csutkány náluk a pénzünket. Merkel nyanya is partvonalra került végre, remélem az utódja nagyon más lesz. Szóval fogy a levegő a geczi körül.
Nyírfa
@Macskaszem: Fél év, és ő a soros! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.