A szombaton zárult cseh parlamenti választást a jobboldali Spolu (Együtt) pártszövetség nyerte, megelőzve Babis miniszterelnök ANO (Igen) pártját (amely egyébként az európai politikában a liberális Renew pártcsalád, így papíron a magyar Momentum szövetségese). Az eddig ellenzéki Spolu és a Kalózok-Polgármesterek pártszövetség este bejelentették, hogy csak egymással tárgyalnak a kormányalakításról (e két szövetség többségbe került a parlamentben). A Spolu vezető ereje a korábban Václav Klaus egykori államfő által alapított Polgári Demokrata Párt (ODS), amely az Európai Parlamentben a Konzervatívok és Reformisták (ECR) egyik meghatározó tagpártja. Mellette a kereszténydemokraták és a korábban Karel Schwarzenberg által fémjelzett TOP09 párt vesznek részt a szövetségben, e két párt az Európai Néppárt tagja.

Forrás: mindenszo.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Bár te lennél olyan hülye mint akit gyalázol,egyébként Babys az Orbán Országos barátja volt pontosan olyan korrupt,mint gazdád! egyébként ahova Orbán el látogat,választások előtt,ott biztos a bukás számtalan eset előfordult már oda ment kampányolni olyan mint egy rossz ómen,biztosítva van a választás elbukása!
simmering73
@durbincs: Művelődj tinó.
""Orbán röpke tíz év alatt züllesztette le Magyarországot arra a szintre, mely már nyomába sem léphet a lenézett románoknak, szlovákoknak és cseheknek, de még a szerbeknek sem, mert előbb vagy utóbb ott is megszabadulnak Orbán fasiszta csatlósaitól. Ezek az országok a rendszerváltás után és az uniós csatlakozásnak köszönhetően kulturáltabb és demokratikusabb országokká váltak, míg Orbán Magyarországon megállította ezt a folyamatot, visszavitte Magyarországot 1944-be. Feudális ideológia mellett kapitalista lopás.

Megköszönhetik a csehek, hogy Orbán elment kampányolni Babiš mellett, aki ugyanazzal a stratégiával és propagandával próbált nyerni, amivel Orbán nyomja el a magyarokat. Ám ez fel is adta az utolsó kenetet a cseh barátjának, mert a cseh kultúrnemzet annyit tud, hogy olyan országban nem akar élni, mint Orbán Magyarországa. Ezért Babiš megbukott, egy korrupt fasisztával kevesebb van uralmon. Ez pedig csak azért lehetséges, mert ott még vannak egyenlő, demokratikus és szabad választások."
nepszava.us/egy-korrupt-fasisztaval-megint-kevesebb-megbukott-orban-cseh-cimboraja/
gina
@durbincs: Kis varangy ,,,annyi eszed sincs mint egy bolhának te román menekült, gondolom te is a vér haverja vagy OV nek, azok ilyen agytalan kocsma 2 elemisek és gerinctelen kis pondrók mint te is ////

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.