Megdöbbentő hírekről számolt be a Népszava.hu a Frankfurter Rundschau írása alapján. 

Hiába van Oroszországnak immár öt különféle vakcinája a Covid ellen, a tehetős oroszok körében virágzik az oltási turizmus.

Szputnyik ide vagy oda, a tehetős oroszok külföldre mennek Covid oltásért

Fotó: DIMITAR DILKOFF / AFP

Utazási irodák sorra szervezik a csoportokat Európába, főleg Horvátországba és Görögországba, de lehet menni oltásért Németországba is. Az ár 1000 eurónál kezdődik. Ebbe beletartozik a repülő, a szállás és a szernek a beadása. Az ok az, hogy a lakosság jelentős része utazni akar, de ezt csak akkor teheti meg, ha bizonyítja védettségét. Ám erre a Szputnyik nem alkalmas, mert hiába harangozta be annak idején nagy felhajtás mellett Putyin, ma sem kapta meg az engedélyt sem a WHO-tól, sem az európai gyógyszerügyi hatóságtól, mert a gyártó továbbra sem nyújtotta be a teljes dokumentációt, ideértve a felhasználással kapcsolatos orosz adatokat.

A nyugati szerek oroszországi forgalmazásához viszont Moszkva nem járult hozzá. (A Szputnyikot egyébként csak pár állam fogadta be, lásd Magyarországot és San Marinót.) A nyugati oltóanyagok közül az oroszok körében a Johnson&Johnson a legnépszerűbb, mert abból elegendő egyetlen adag is. Szervezett formában ezrek élnek a lehetőséggel, és ehhez jönnek még hozzá azok, akik saját maguk találják meg a lehetőséget az immunitás megszerzésére külhonban.

Hogy a Nyugat hónapok után sem bólintott rá az orosz készítményekre, az csak fokozza az orosz lakosság bizalmatlanságát saját gyógyszerükkel szemben. Idáig csupán 46 % élvez teljes immunitást. Viszont akinek van papírja róla, hogy külföldi szert nyomtak bele, az, ha elvégezteti az antitest vizsgálatot, hat hónapra szóló igazoláshoz juthat. Az országba látogató külföldieknek ugyanakkor PCR-ellenőrzés alá kell vetniük magukat, még akkor is, ha odahaza Szputnyikkal oltották be őket.

Forrás: Népszava.hu 

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@Csizmás Kond: Hm...a Sinopharmnál is a hatást kellett volna vizsgálni, ugye?! Főleg a 60 éven felülieknél!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
A NER gyerekek pedig külföldre járnak egyetemre...
Szevasztok
Igen barmok, mert a sputnikkal nem utazhatnak.
Csizmás Kond
ebben a formában az oltóanyagnak semmi köze a betegséghez hanem csak politikai eszköz...és annak a szégyen aki nem a hatását vizsgálja hanem a gyártási technológiát.
kereső
@Csizmás Kond: Vizsgálná- ha megfelelő lenne a dokumentációja. Ott van a cikkben-Nincs!
Emmersson71
@Csizmás Kond: Hm...a Sinopharmnál is a hatást kellett volna vizsgálni, ugye?! Főleg a 60 éven felülieknél!
Csizmás Kond
@Emmersson71: ..miért, te mit állapítottál meg ?
Csizmás Kond
@kereső: ...ja...de volt oltóanyag és azt kellett volna vizsgálni nem a hiányos vagy nemkielégítő kísérő papírokat...
kereső
@Csizmás Kond: Vizsgálta az oltóanyagot- viszont a gyógyszerek engedélyezésénél nem lehet eltekinteni (kivéve Magyarországot), a tudományos dokumentációtól.Az csak nálunk működik, hogy egy új oltóaqnyag labor-és dokumentáció vizsgálatát 72óra elvégzi az NNk szuper laborja.
Macskaszem
@kereső: Ennyire azért nem bonyolult. Szijjártónak csak figyelnie kell, mit mond a Csutkány. Ha azt mondja megfelel, akkor megfelel, punktum.
csak úgy....
gondolom a ruszkik nem kínába mennek "külföldre" !? :)
Csizmás Kond
@kereső: Nem eltekinteni kell hanem megállapítani a használhatóságát. A bonyolult bürokrácia nem a hasznosságot tükrözi hanem csak korlátokat képez. Egyetlen nyugati szert sem kellett vizsgálni és nem azért mert az biztosra jó hanem csak mert ilyen törvényt hoztak. Az orosz nem adott hozzá mittudommit de attól a vakcinát ki lehetett volna elemezni és szerintem ki is elemezték csak hát a konkurencia nem engedte a használatát.
kereső
@Csizmás Kond: Ne beszélj mellé. Nem egy L Simon versről van szó, hanem egy oltóanyagról, amelyet embereknek adnak be, és annak vizsgálatánál nagyon fontos szerepe van a hiteles!!! és tudományos dokumentációnak.
kereső
@Macskaszem: Ja, ezért irtam, hogy 72 óra kellett a szuper labornak az engedélyezéshez- szagmintát talán vettek ennyi idő alatt. A kinai löttynél meg ,még az sem volt.Hány ember halála szárad a lelkükön- toporzék, mint fő-fő virológus és gyógyszerengedélyező.
Csizmás Kond
@kereső: Hány olyan káros esetről tudsz amit az általad említett oltóanyag okozott ?
kereső
@Csizmás Kond: Magyarországon ezek az adatok nem publikosak(még). De Kunetz doktortól tudjuk, hogy a kianaival oltottak kerülnek lélegeztető gépre- ott pedig a halálozási arány 90%-os.Macsek maradj az ajtó mögött- Te csak kibickedni jársz ide.
Csizmás Kond
@kereső: Azt már nagyonrégtől tudom hogy itt nagyonsok magasanképzett szakember, virológus, világhírű politikus írkál nekünk butáknak, de attól gondolom hogy te még elnézed ha leírom szerény véleményemet én is ugye ?
Csizmás Kond
@kereső: és ja...hány esetről is tudsz mert az elfelejtetted megírni...a publikusak nem érdekelnek mert azt mindenki tudja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.