A lengyel ellenzéki képviselő mobilját is feltörték az izraeli kémszoftverrel.

Ezúttal egy ellenzéki politikus számolt be arról, hogy megfigyelték a PegasusszalFotó: Krzysztof Brejza/Facebook

Egy kiberbiztonsági megfigyelőcsoport szerint egy lengyel ellenzéki politikus, Krzysztof Brejza mobiltelefonját is feltörték az izraeli NSO kémszoftverével, a Pegasusszal, miközben a kormánypárttal szemben választási kampányt vezetett – írja a 444.hu. A Torontói Egyetem Citizen Labja megállapította:

2019 áprilisa és októbere között 33 alkalommal törték fel a férfi telefonját – mindig az országos parlamenti választások előtt.

A Brejza telefonjáról ellopott üzeneteket átnézték, majd az állami irányítású televízióban bemutatták a parlamenti választás előtt, amit a kormányzó Jog és Igazságosság párt (PiS) nyert meg – írta meg elsőként az AP amerikai hírügynökség.

Az érintett politikus a Polsat Newsnak azt nyilatkozta, a hackelés hatással lehetett a választási eredményre.

Azt mondta, nem állítja, hogy a PiS nem nyerte volna meg a választást, de a lehallgatás elvihetett fél vagy egy százalékot a Polgári Platformtól, és ezzel, hogy a PiS-nek most többsége van az alsóházban.

Nem Brejza volt az első, akit Lengyelországban megfigyeltek a szoftverrel: az ellenzék egyik ügyvédjével és egy ügyésszel szemben is felhasználták.

Forrás: 444.hu
Fotó: Krzysztof Brejza/Facebook

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
hülyegyerek...még más ezreket is megfigyeltek, megfigyelnek, és ezután is meg fognak figyelni...a lehallgatás örök, azt sosem hagyják abba...legyen az bárhol is a Glóbuszon.
...van, ahol ügyesebbek, van ahol nem..

(ha kezdetleges is, de célravezető..a régi, jól bevált bádogbögre a falon)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.