Orbán Viktor miniszterelnök nem célzott évértékelő beszédében Magyarország kilépésére az Európai Unióból, ahogy azt a dpa német hírügynökség híradásának címében állította – szögezte le Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az államtitkárság honlapjára írt nyilatkozatában, amelyet Twitteren is közzétett.

Magyarország kilép az EU-ból? Kovács Zoltán német fake news-gyárról beszél

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

"Jóllehet a miniszterelnök kitért a Magyarország és az Európai Unió kapcsolatában lévő kihívásokra, nyilvánvalóan nem mondta azt, amit a dpa német hírügynökség címe állít"

- szögezte le az államtitkár, hozzátéve, hogy a legjobb bizonyíték erre magának a miniszterelnöknek a beszéde, amelyből több helyen idézett is.

"A legfontosabb az, hogy együtt akarunk-e maradni. Különösen itt, Európában, mert az Európai Uniónak csak akkor van jövője, ha az egyre növekvő kulturális elidegenedés ellenére is együtt tudunk maradni. A magunk részéről mi egyben akarjuk tartani az Európai Uniót. Ezért többször is tettünk tolerancia-ajánlatot Brüsszelnek és Berlinnek is"

- idézte Kovács Zoltán a miniszterelnök szavait.

Az államtitkár aláhúzta, hogy beszédében Orbán Viktor annyit mondott: Budapest nem várja Brüsszeltől, hogy átvegye a magyar migránspolitikát, a magyar családpolitikát vagy a magyar kül- és nemzetpolitikát, "de ők sem követelhetik tőlünk azt, hogy átvegyük az övéket".

"Nincs más megoldás, csak a tolerancia. Csak így találhatunk közös utat, márpedig az uniónak is előre kell mennie, nem hátra"

- idézte továbbá az államtitkár Orbán Viktort.

Kovács Zoltán kijelentette: a beszédből kiderül, hogy – ellentétben a dpa címével – Orbán Viktor az EU egyben maradását hangsúlyozta, valamint kiemeli a nyugati és a közép-európai tagországok egymás iránti toleranciájának fontosságát. Hozzátette, hogy Orbán Viktor már korábban is több alkalommal aláhúzta, Magyarország az EU egyben maradását és a tagországok közös jövőjét hangsúlyozta.

"Akkor miért jelentkeztek a dpa szerkesztői ilyen szenzációhajhász és nevetséges címmel? Mert így működik Németország fake news-gyára"

- fogalmazott az államtitkár, aki szerint a helyes cím az lett volna, hogy "Orbán azt mondja, az EU-nak csak akkor van jövője, ha együtt maradunk".

Forrás: MTI

Címlapkép: pixabay.com

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
" "Orbán azt mondja, az EU-nak csak akkor van jövője, ha együtt maradunk". Nem ezt mondta, Kovács Zoltán! Ehhez az értelmezéshez vagy zavart elmeállapot kell, vagy, felteszem, nem állok messze az igazságtól, ha nemes egyszerűséggel csak egy politikai kalandornak titulállak, aki kánikulát hazudik hóesésben.

Amit Orbán valójában mondott, az ebben a kijelentésben van elrejtve: " A legfontosabb az, hogy együtt akarunk-e maradni. "

Az EU-nak természetesen van jövője, sőt, csak az EU-nak van élhető jövője, de magam is úgy látom, hogy pávatáncos, mindig hazudó, mindig kétértelmű , mindig a nyerészkedésre fókuszáló tagállamokra nemhogy nincsen szüksége a közösségnek, hanem ezektől az országoktól mindaddig meg kell szabadulni, amíg nem állnak készen a demokratikus útra, a jogegyenlőségre, a tisztességre.

Amennyiben nem tudjuk záros határidőn belül leváltani minden idők 2. legszégyenletesebb kormányát - az elsőség még mindig Horthyé, de Orbán nagyon dolgozik azon, hogy behozza -, én kérem az Unió minden vezetőjét, hogy írják meg elbocsátó szép üzenetüket. Lehet úgy is, ahogyan a Néppárt tette: felfüggeszteni , negligálni, semmibe venni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kereső: Nem olvastam az elemzőket, őszintén szólva , egy-két kivételtől eltekintve unom őket, érdektelen, mit gondolnak. Aszerint döntök, amit én látok, gondolok.
Például azt, hogy, míg itt, a Propelleren többen is kongatjuk a vészharangot, addig az ellenzéki politikusok elvannak mint a befőtt, szövögetik a kis parlamenti hálójukat, és, azon kívül, hogy Gyurcsány mondott egy őszinte beszédet a saját évértékelőjén, olyan nyugiban készülődnek a választásokra, mint a szülő az iskolás gyermeke ballagására: virágcsokor megrendelve, fodrász, manikűr kipipálva, szép ruha a családnak kikészítve, este vacsora egy meghitt kisvendéglőben.

Közben meg szikrát gyújtanak a nagyhatalmak, és köztük táncikál , és illegeti magát egy romlott, beteg ember, aki azzal írná be magát a történelmünkbe, hogy levezényelte a magyar államiság temetését.
A koszorúk és a koporsó költségeit mi álljuk.
kereső
@Nyírfa: Pont.Bár a kis törpetűsarkú kopogós cipőcskét kihagytad.:(((((
Nyírfa
@kereső: Tényleg! Az áldóját, hogy ez lemaradt!
ómió
Orbán nem célzott ilyesmire? De attól a DPA-s efftársak még nyugodtan ráhazudhatják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.