Március 12-től hét orosz pénzintézetet lekapcsolnak a SWIFT nevű bankközi üzenetszolgáltató rendszerről. Egyikük, a VTB, Oroszország második legnagyobb bankja, amelyet az Egyesült Államok már szankciókkal sújtott. A SWIFT-ről való leválasztás nem akadályozza meg a bankokat abban, hogy határokon átnyúló tranzakciókat bonyolítsanak le, de a művelet jóval költségesebbé és lassabbá válik. Mi lesz a sorsa a budapesti székhelyű orosz "kémbanknak"?

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Végrehajtót kell ráengedni és olcsón magántulajdonba kerül...
kereső
Az Eu szankció nem csak a SWIFT-ről történő leválasztrásról szól.Vannak egy értelmű tiltások is!:
"A tanács megtiltja a befektetést az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) által társfinanszírozott projektekbe, vagy az azokhoz történő bármilyen hozzájárulást.

Ugyancsak megtiltották euróban denominált bankjegyek eladását, szállítását, átruházását vagy exportálását Oroszország vagy bármely oroszországi természetes vagy jogi személy, szervezet vagy szerv számára, beleértve az orosz kormányt és az Orosz Központi Bankot. Úgy tűnik, hogy ezzel az EU megtiltotta az orosz személyek euróeladási vagy vételi tranzakcióit."

Jelenleg úgy tűnik,- druzsba peti tegnapi nyilatkozata alapján,- hogy Magyarország nem fog ezzel a tiltással "élni", hanem minden megy tovább , mint eddig, és megmarad a banki alkalmazottak és családtagjaik diplomácicai védettsége is.
A magyar kormány arra sem hajlandó, hogy megvizsgálja/ellenőrizze a letelepedési kötvénnnyel szerzett magyar útlevelek kockázatosságát, amely nem csak Mo.-t, hanem az Eu-t is érinti. Nem mérte fel a mai napig azokhoz az orosz oligarchákhoz köthető magyarországi vagyonokat, amelyek áttételesen, magyar bankok segitségével segithetik az oroszok /putyin agresszióját.

Röviden és tömören- a magyar kormány nem tesz semmit, ami árthatna putyinnak.
kissé felnőttem
majd megkapja téritésmentesen egy bpesti szegény mariska ceu- s volt növendék a terror háza mellé és tudja fizetni a dolgait abból is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.