Egy neuropszichológus szerint Putyin pszichológiai mozgatórugója a megvetés és a félelem. A Krim elfoglalása után 2014-ben született egy cikk, ami az elmúlt napok történései fényében kifejezetten érdekes, és betekintést adhat Putyin cselekedeteit irányító gondolat - és érzelemvilágba is. A cikket Ian Robertson PhD, neuropszichológus, klinikai pszichológus írta. A megvetés pszichológiája A Psychology Today cikke szerint, amit az Informed szemlézett, a megvetés Putyin pszichológiájának egyik legfontosabb eleme. A neheztelés a felettesek érzelme - a megvetés az az érzelem, amelyet az alsóbbrendűeknek tartunk fenn, amíg a harag az egyenlők számára van fenntartva. Hozzá kell tenni, hogy a politikai magatartás pszichológiai értelmezése mindig kockázatos: Ukrajna etnikai egyensúlya törékeny, és tény, hogy a krími olajtartalékok is ösztönzőek lehetnek Oroszország számára. A Putyin pszichológiáját elemző cikk szerint az sem mindegy, hogy ki, milyen nézetben, világrendben...

Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"A nárcisztikus személyiségzavar egyik ismérve egyébként, hogy más embereket kevesebbnek tartunk magunknál, és mindezek érzelmi-kognitív következménye a megvetés. A grandiozitás pedig a másik ismérve a nárcizmusnak."

Viktátor, nézz tükörbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.