A civilek és külföldiek menekülését tenné lehetővé az orosz hadsereg, erről értesítették az ENSZ-t és az EBESZ-T is. A humanitárius folyosók megnyitását és az ehhez szükséges fevernyugvást közép-európai idő szerint kedden reggel 8 órától ígérték be Kijevnél, HArkivnál, Csernyihivnél, Szuminál és Mariupolnál.

Fegyvernyugvás életbe léptetését és humanitárius folyosók megnyitását ígérte a polgári lakosság és a külföldi állampolgárok távozásához közép-európai idő szerint kedd reggel 8 órától öt ostromlott ukrán városnál – Kijevnél, Csernihivnál, Harkivnál, Szuminál és Mariupolnál – az orosz védelmi minisztérium.

Humanitárius folyosókat nyithat az orosz hadsereg több ukrán városnál

Tűzoltók Kijevben február 25-én éjjel, az első orosz támadások után

Fotó: wikipedia CC BY 4.0/Kyivcity.gov.ua

Kijevből és Csernhivből egy-egy folyosó vezet Fehéroroszország, illetve Oroszország felé, Harkivból, Mariupolból és Szumiból két-két út nyílik meg ukrán, illetve orosz területre.

Az orosz fél a humanitárius folyosók megnyitásának szándékáról az ukrán kormány mellett előre értesítette az ENSZ, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának illetékes szerveit, valamint több nagykövetséget és más nemzetközi szervezeteket is tájékoztatott.

Forrás: mti.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezt már előadták! Aztán szétlőtték a buszokat, amivel menekültek volna, és tűz alá vették az általuk is elfogadott menekülési útvonalakat! Egy dögkeselyűben több tisztesség van, mint Putyinban, és a hadserege vezetőiben!
Galway
"Humanitárius folyosó" orosz módra: a célja, hogy az elfogyóban lévő lőszert hatékonyan tudják felhasználni a civil lakossággal szemben!

Putyin takarodj, vidd a legjobb magyar tanítványod is!
lemon tree
"egy-egy folyosó vezet Fehéroroszország, illetve Oroszország felé"

Kép, amikor már a dilidoki is feladja: media.port.hu/images/000/678/001.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.