A Napi.hu által is szemlézett cikk szerint CIA igazgatója úgy véli, hogy Putyin dühös és frusztrált, miután nem jött össze a villámháború, amit a katonai vezetők ígértek, ezért a civil áldozatokra tekintet nélkül felpörgeti a támadásokat.

Ez lehet Putyin terve a CIA szerint – hamarosan Kína is elfordulhat tőlük

William Burns, az CIA igazgatója az amerikai Kongresszus hírszerzési bizottságának meghallgatásán azt mondta, hogy

Oroszország Ukrajna ellen indított offenzívája messze nem hozta azt az eredményt, amit Vlagyirmir Putyin várt tőle.

A CIA-főnök, aki 2005 és 2008 között az USA moszkvai nagykövete volt, arra számít, hogy az erősebb orosz nyomásra erősebb ukrán ellenállás lesz a válasz. A végeredmény az lesz, hogy a következő hetek borzalmasak lesznek, a felek az ukrán városokért, köztük Kijevért késhegyig menő harcokat fognak vívni.

A CIA-főnök bölcs előrejelzésének egyik gyenge pontja, hogy a harmadik szakértő amerikai intézmény, a védelmi minisztérium (Pentagon) szerint nincs jele annak, hogy az oroszok az invázióhoz felsorakoztatott 150 ezres haderejüket bővítenék

miközben az amerikai szakértők szerint ennek minimum a négyszeresére lenne szükség Ukrajna megszállásához.

A nem teljesült előrejelzések sorában az egyik, hogy sok szakértő arra számított, az orosz fél kiterjedt kibertámadásokat is indít ukrán célpontok ellen, ám ez sem jött be. 

A CIA-igazgató kitért arra is, hogy Putyin a pekingi téli olimpia megnyitóján nem tájékoztatta kínai kollégáját Hszi Csin-pinget háborús tervéről, amit az utólag rossz néven vehet "kebelbarátjától".

A kínai vezetést kissé zavarja a felfordulás, amit a világgazdaságban az orosz-ukrán háború okoz, mert ez a kínai vállalatoknak is rossz. Azzal sincsenek kibékülve, hogy miközben korlátlan együttműködési lehetőségről beszéltek orosz partnereikkel, Putyin tönkre teszi ennek a bimbózó kapcsolatnak az imázsát.

Végül nem kerüli el a figyelmüket, hogy orosz barátaik agressziója közelebb hozta egymáshoz az USA-t és Európát, így megnehezíti, hogy Peking kihasználja saját érdekei elérésére a köztük lévő nézeteltéréseket.

Forrás: Napi

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lemon tree
@Horizont: Lesz háború Európában, de nézd a jó oldalát...
csak úgy....
@lemon tree: és akkor kína hol adja el a portékát?
lemon tree
@csak úgy...: Kína fél.

A háború eddig szakasza két dolgot mutatott meg, az orosz hadsereg már nem a régi, míg Kína kifejezete, hogy nem áll Oroszország mellett mindenben mindenáron.

Putin elbukott !!!
justhpeter
@lemon tree: Putyi tudja, hogy az orosz nép sokat kibír, tehát a szankciók még nem zavarják. Két dolog zavarhatja a terveit, az államcsőd, meg az, ha az orosz népnek megtelik a hócipője. Akkor viszont az orosz NER és az egész rendszer megy a levesbe Putyinnal együtt,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.