Vlagyimir Potanin Oroszország leggazdagabb üzletembere óva intette Putyinékat attól, hogy lefoglalják azokat az Oroszországban működő nemzetközi vállalatokat – írja a 24.hu.

Putyin tervével 100 évet mennének vissza az időben – keményen bírál Oroszország leggazdagabb embere
Kép: Kremlin.ru

Azokat akarják államosítani, amelyek úgy döntöttek, hogy bezárják az országban működő létesítményeiket az ukrajnai invázió miatt

A Norilsk Nickel fémipari óriáscég elnök szerint egy ilyen lépéssel több mint 100 évet lépnének vissza.

Szerinte nem lehet rácsapni az ajtót a nyugati cégekre és befektetőkre. Arra kérte az orosz kormányt, hogy

rendkívül óvatosan járjon el a vagyontárgyak lefoglalásával kapcsolatban.

Ő úgy számol, hogy ezek a cégek a közvélemény nyomására döntöttek a kivonulás mellett, és maguktól szerinte majd visszatérnének, ő pedig meg is tartaná nekik ezt a lehetőséget.

Potanin Oroszország leggazdagabb milliárdosa, és a Bloomberg szerint vagyona még mindig körülbelül 22,5 milliárd dollárra tehető, annak ellenére, hogy pénzének mintegy negyedét elveszítette nemrég.

Fotó: Kremlin.ru

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Németh István: István! Még mindig felismerésgátlót szedsz? Csökkentsd a dózist, mert @Shikari: a mi oldalunk képviselője!
jesz
ezek az orosz milliárdosok is a nép adóiból, ki nem fizetett nyugdíjából, a hatalmas ország ellopott természeti kincseiből szedték meg magukat?.. Gondolom a vagyonkából részesült az is, aki ezt elősegítette, engedélyezte...?
Néro
Kőkorszakig. És egy csimpánz fogja nyomogatni a piros gombot.
Németh István
@ómió: akkor ezer bocsánat, mert elértelmeztem valamit! nem akarnék senkit még az ellenségemet sem vegzálni, ha nem adnak rá alapot, vagy nem aláznak- ha véleménye van bárkinek akkor azt tisztelettel fogadom, de ha mellette minősíti az enyémet akkor szoktam dühbe gurulni! Helye van a vitának ez kell és finomítja mindenki látóképességét, de nem alázni ezt utálom!
@jesz: Az orosz milliárdosoknak kikiáltottak nagy része az usa.-ban élő ukrán maffiózó! Az un. klasszikus értelemben orosz milliárdosok éppen olyan alakok mint nálunk akik érdekesen, és meggyőződésem tisztességes módon, megszedték magukat! HA VISZONT AZ OROSZ ORSZÁ-GI ÉRDEKEKNEK MEGFELELŐEN TÜSTÉNKEDNEK akkor a Putyin vezette kormánynak a dolga ezt a kérdést rendezni! AZÉRT az ország javára tevékenykedő, munkát adó, adót fizető cégeket - ha tisztességgel tevékenykednek nem kéne leszarozni és vegzálni! Nem csak nálunk az Oroszoknál sem! Mi több segíteni kell, hogy a külhoni cégekkel is versenyképesek legyenek! ((elmondom, hogy egy német cég három kisipari módszerrel legfeljebb 30 ezer forintból előállítható termékét, csaknem 500 ezer forintért - ÁFA-val együtt - javították ki, cserélték le! Az ilyeneket kell igen picsán rúgni!) Ezért kell az országon belüli termelő cégeket segíteni (többek közt) és nem csak nálunk az oroszoknál is!
@Néro: gondolom a balfasz, nagyon hülye és beszámíthatatlan bidenre meg a mellette lévő bantu nigger nagyasszonyra gondoltál!
Nyírfa
@Németh István: Te Pista, a Lipótot elég régen bezárták. Szabad tudnom, honnan szöktél?
Néro
@Nyírfa: Nem szökött szabadon grasszál mint a többi zakkant.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.