A katolius egyházfő a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap ismét a fegyverek letételére szólított fel Ukrajnában – adta hírül az MTI.

Torokszorító beszédet mondott Ferenc pápa a háború kapcsánVincenzo PINTO / AFP

Ferenc pápa emlékeztetett arra, hogy több mint egy hónap telt el a február 24-én kirobbant „kegyetlen és értelmetlen” háború kezdete óta.

Mint minden háború, ez is vereséget jelent mindenki, mindannyiunk számára

– jelentette ki a katolikus egyházfő.

Hangsúlyozta, hogy el kell utasítani a háborút, melyben szülők temetik el gyermekeiket, emberek ölik meg korábban sose látott testvéreiket, hatalmasok hoznak döntéseket, és a szegények halnak meg. Hozzátette, hogy Ukrajna megtámadása óta az országban minden második gyerek elveszítette otthonát.

Ez jövőjük elpusztítását jelenti, drámai traumákat okoznak a legkisebbeknek és legártatlanabbaknak, ez a háború állati arca, mivel barbár és szentségtörő

– jelentette ki. A katolikus egyházfő úgy vélte, a háború elkerülhető, és mindent meg kell tenni azért, hogy ne szokjunk hozzá, máskülönben „mindannyian bűnösökké válunk miatta”.

Kijelentette, az önpusztítás fenyegetésével szemben az emberiségnek rá kell döbbennie, hogy elérkezett a háború megszüntetésének az ideje:

ki kell törölni az emberiség történetéből, mielőtt a háború törölné ki az embert a történelemből.

A pápa sürgette az összes politikai felelőst, hogy kötelezze el magát a „mártír Ukrajna”, a fegyverek elhallgattatása, valamint a béketárgyalások érdekében.

Ferenc pápa szokás szerint a Szent Péter térre néző pápai lakosztály ablakából mondta el vasárnapi beszédét, melyet a vatikáni biztonsági szolgálat adatai szerint mintegy harmincezren hallgattak a téren és környékén.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Emmersson71: Meg azzal a kis különbséggek, hogy a Pápát 30 ezer ember hallgatta, Orbánt pedig 30 ökör Kötcsén, vagy bárhol, ahol a baromságait széthinti a bambán követői között.
Emmersson71
@justhpeter: ...és mégis O1G ér el több embert :(
justhpeter
@Emmersson71: De milyen minőségű embert ?
Emmersson71
@justhpeter: Másfajta hulladékot, mint a szoknyás fickó! Mindkét típus agymosott, ráadásul igen nagy a közös halmaz. Szóval nem kell mentegetni a valláskárosultakat sem, pláne a vezetőjüket!
human
Holnap majd Orbán kiáll és elmondja, hogy már a Pápa is az ő békepártiságát másolja és a béke jegyében Ukrajna hódoljon be Putyinnak és minden állam tegyen így, ha Putyin megkívánja a földjét. A béke jegyében persze.
Nessy
@human: Gondolod, hogy státusz keresztényeink értik egyáltalán, amiről Ferenc pápa beszélt? Én nem hiszem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.