Nyugati tisztviselők azt mondták, hogy szerintük egy orosz parancsnokot elgázoltak a lázadó erők az ukrajnai harcok során. 

Orosz csapatok gázolták el saját parancsnokukat – állítják nyugati tisztviselők
Kép: Twitter

Az egyik tisztviselő azt mondta, úgy vélik, hogy a dandárparancsnokot "saját csapatai ölték meg", "a dandárja által az elkeseredett harcokban elszenvedett veszteségek mértékének következményeként".

Péntek este a közösségi médiában megjelent ellentmondásos bizonyítékok fényében részben visszavonták az állítást. Azt mondták, igyekeznek tisztázni, hogy él-e vagy halott – és azt állították, hogy a lényeg az, hogy a lázadás áldozata lett, nem pedig az, hogy megölték-e vagy sem.

A lázadásról szóló eredeti jelentést szerdán tette közzé a Facebookon egy ukrán újságíró, Roman Tsymbaljuk, aki szerint azután történt, hogy a Kijevtől nyugatra fekvő Makarivban harcoló egység személyi állományának mintegy 50 százalékát elvesztette.

Miután egy alkalmas pillanatot választott, a harc közben elgázolta a mellette álló parancsnokot, és mindkét lábát megsebesítette

- írta az újságíró. Az ezredest ezután egy fehéroroszországi kórházba szállították.

A csecsen vezető, Ramzan Kadirov, az orosz elnök, Vlagyimir Putyin közeli szövetségese által közzétett külön filmen látható, amint a parancsnokot, Jurij Medvegyevet egészségügyi csapatok szállítják, és láthatóan életben van.

Nagy-Britannia és más nyugati országok úgy vélik, hogy az orosz erők egyre rosszabb moráltól szenvednek, mivel súlyos veszteségeket szenvednek a harcokban. Az Egyesült Államok becslése szerint 7000 orosz halt meg a mintegy 150 ezres inváziós erőből.

Forrás: Guardian

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
"Nyugati tisztviselők azt mondták, hogy szerintük egy orosz parancsnokot elgázoltak a lázadó erők az ukrajnai harcok során. "
Hát, ha nyugati tisztviselők mondják, akkor arra mérget vehetünk, hogy úgy is volt. Pl Kígyó-sziget, holo-emlékmű, stb.
Pipás
@Namely: Elég valószínű, hogy megtörtént.
Pipás
@Namely: A youtube-on van néhány videó róla.
gybognarjr
@Pipás: @Namely: Csak a Fidesz!!! Éljed a rezsicsökkentés, haljanak meg inkább az Ukrán gyerekek, asszonyok, férfiak, emiatt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.