Hétfőn közölte a világ legfejlettebb gazdaságait összefogó G7 csoport, hogy nem hajlandóak eleget tenni Vlagyimir Putyin követelésének, és nem fognak rubelben fizetni az orosz földgázért. Erre reagált Putyin szóvivője.

Putyin szóvivője megüzente: "Ha nincs fizetés, nincs gáz"

Fotó: Sergey BOBOK / AFP

A német gazdasági miniszter, Robert Habeck elmondása szerint teljes egyetértés volt köztük arról, hogy Moszkva lépése az érvényes földgázszállítási szerződések „egyoldalú és egyértelmű megsértése” volt.

Putyin az orosz gazdaságra kivetett nyugati szankciókra hivatkozva jelentette be, hogy a jövőben a „barátságtalannak” tekintett országoktól nem a szerződésekben rögzített euróban és dollárban, hanem rubelben fogják kérni a vételár kifizetését.

Közben európai idő szerint hétfő éjszaka Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov volt az amerikai PBS vendége, és ott elmondta, hogy nem tudja megmondani, mi fog történni, ha nem fogadják el a nyugati országok ezt a feltételt.

Ugyanakkor Peszkov szerint az is világos, hogy Moszkva nem fog jótékonysági kérdést csinálni az ügyből, és nem fognak ingyen földgázt küldeni Nyugat-Európába.

Amikor a riporter, Ryan Chilcote ezek után felvetette, hogy úgy tűnik, Putyin ragaszkodik a rubelben fizetéshez, míg a nyugati országok ahhoz, hogy ne fizessenek rubelben, akkor mi fog következni, Oroszország egyszerűen elzárja a gázcsapokat?

Erre Peszkov azt mondta:

„Nos, ez attól függ. Nincs fizetés, nincs gáz.”

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Azért a cár atyuskának feltűnhetne, ebben a harcban nem lehet nyertes. Egy egész világgal szemben nem lehet - és nem is lesz soha - igaza. A NATO tag Törökország, azaz Erdogan lezárta a Boszoporuszt, Oroszországot elvágva a Fekete tengertől. Oroszország évekre elásta magát, hiszen ezek után ki fog megbízni az orosz vezetésben? Megpróbálták átverni a teljes világot azzal, hogy azt állították, csak hadgyakorlatokat tartanak az ukrán határ mentén, hogy napokkal később lerohanják az országot. Még ha Putyin végre el is takarodik a hatalomból, évekbe, évtizedekbe fog telni az, hogy a világ vezetői újra meg tudjanak bízni az orosz vezetésben. Ha eddig gondban volt az ország, akkor ezek után ez sokszorosan igaz lesz. A vesztesek nem diktálnak!" Putyin sihedernyikorában...l
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_866/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/06/putyin.16.jpg
Béla333
Majd jön a mi utcai harcosunk és sztrájktörőként ő a magyar emberekre hivatkozva hajlandó lesz rubelben fizetni.
Mert ő már csak ilyen bátor gyerek...
Nyírfa
Ez fordítva is igaz, Szóvivő úr! Nincs gáz, nincs pénz. Mi megoldjuk. És ti?
Ha jól látom, Kína sem tüsténkedik körülöttetek.
A gáznál maradva: Észak-Korea már csak hajszállal vezet, annyira gázok lettetek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.