Peszkov a Sky Newsnak nyilatkozott.

Putyin szóvivője: belátható időn belül befejeződhet a fegyveres konfliktusMTI/AP/Efrem Lukackij

Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője a Sky News-nak adott interjút. Ebben részben arról beszélt, hogy nagyon sok hamis információ terjed világszerte az Ukrajnában folyó orosz hadműveletekről. Dmitrij Peszkov a brit hírtelevíziónak adott csütörtöki interjúban mindenekelőtt a Kijevhez közeli Bucsa település civil lakossága elleni atrocitásokról szóló beszámolókat nevezte álhíreknek. Elismerte ugyanakkor, hogy az orosz hadsereg komoly veszteségeket szenvedett a háború kezdete óta – jelentette az MTI.

Peszkov az interjúban végig a hivatalos orosz szóhasználatban szereplő „különleges hadműveletnek” nevezte a háborút.

Kijelentette: lehetséges a fegyveres konfliktus belátható időn belüli befejezése.

„Reméljük, hogy a következő napokban ez a hadművelet eléri a kitűzött célokat, vagy az orosz és az ukrán küldöttségek közötti tárgyalásokon sikerül véget vetni (a harci cselekményeknek)” – fogalmazott.

Peszkov határozott igennel válaszolt arra kérdésre, hogy a háborút tárgyalásos úton le lehet-e zárni, hozzátéve: ez erőteljesen függ attól is, hogy az ukrán fél milyen mértékben hajlandó teljesíteni az orosz feltételeket.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Pedig "Jeszenszky" efftárs úgysem nyugszik a teljes leromboltatásig!
emerencia
"Kijelentette: lehetséges a fegyveres konfliktus belátható időn belüli befejezése." Helyes, csak csipkedjék már az oroszok jobban magukat a hadműveletek befejezésével! Utána lehet majd tárgyalni amennyit csak akarnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.