Az európai tisztviselők szerint az Ukrajna inváziója során felvonult orosz egységek körülbelül negyede „gyakorlatilag működésképtelen” a súlyos veszteségek vagy a rossz logisztika miatt.

Gondban Putyin háborúja: az orosz egységek negyede gyakorlatilag működésképtelen
Kép: Twitter

A CNN beszámolója szerint nagyjából 120, jól felszerelt és különlegesen kiképzett orosz zászlóaljat (Battalion Tactical Group, BTG) állított fel az inváziót megelőzően.

A beszámoló szerint ebből 29 mostanra már harcképtelen. Az oroszok eközben megpróbálták a BTG-k használható egységeit összeszedni, hogy két-három részből összeállítsanak egy egészet.

Nem sokkal korábban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Sky Newsnak adott interjúban azt mondta, Oroszország jelentős veszteségeket szenvdett, ami hatalmas tragédia az ország számára.

Korábban egyetlen magas beosztású orosz tisztviselő sem ismerte még el, hogy az orosz hadsereg súlyos veszteségeket szenvedett volna.

Peszkov ugyanakkor azt állítja, a kijevi és csernyihivi régiót azért adták fel az oroszok, hogy ezzel is jó feltételeket teremtesenek az orosz-ukrán tárgyalásokhoz.

Hogy pontosan hány orosz katona esett el Ukrajnában, nem tudni. A Putyin-közeli Komszomolszkaja Pravda bulvárlap nemrég 9861 áldozatról számolt be, ám ezt később visszavonták, a Kreml pedig nem erősítette meg.

A NATO tisztségviselői eközben úgy vélik, valahol 10 ezer és 30 ezer között lehet a valós adat.

Forrás: HVG

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Te barom,,,trombitáld össze a " birkamenetet ",,aztán húzzatok..." segíteni "... Gondolom Bucsában is szivesen asszisztálnál,,te idióta..
sveikukac
@Shikari: Viccelni gyakorlatilag mindennel lehet, kivéve ezt, mert még valaki komolyan veszi az ötletet... (Egyet lehet találgatni, kire gondoltam.)
bfeco
@Shikari: B+, mutass példát, pasli damoj,,,
Gazella
@Shikari: @Shikari: verj a fejedbe egy éket és maradj csendben.
Clavigo
@Shikari: Te barom,,,trombitáld össze a " birkamenetet ",,aztán húzzatok..." segíteni "... Gondolom Bucsában is szivesen asszisztálnál,,te idióta..
teuton
Annak, aki ismeri a szamokat es betüket, tehat nem a fidesztrolloknak: Ha jol emlekszem, az egesz 10 eves afgan haboru alatt kb. 10000 orosz katona halt meg. Az ukran haboru csak 6 hete tart es az orosz veszteseg mar magasabb!!! Pedig meg el sem kezdödtek a partizanakciok es utcai közelrcok, a mesterlöveszek sem leptek munkaba...
nezelodo
Lehet, hogy az oroszoknál is olyan volt az M készlet kezelése mint nálunk a rendszerváltás környékén sok alakulatnál, hogy kilopták a járművekből az üzemanyagot, az akkumulátorokat, stb. Aztán amikor egy magasabb szintű riasztásnál, amit helyben nem tudtak előre, szembesültek azzal, hogy nagy része a harceszközöknek el sem tudta hagyni a telephelyét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.