Herman Galuscsenko, Ukrajna energiaügyi minisztere szerint minden egyes orosz katona, aki a Csernobili Kizárási Zónában harcolt, jelentős mennyiségű radioaktív sugárzásnak volt kitéve, ráadásul megfelelő védelmi felszerelés nélkül.

Rengeteg katonát küldött a biztos halálba Putyin, a Csernobilban harcolóknak legfeljebb egy évük maradt
Kép: Pixabay

A miniszter szerint az is egyértelmű, hogy még a katonai felszereléseiket is súlyos szennyeződés érte, köztük azok is, amelyek a radioaktív porral terített talajt felkavarták. A miniszter elképesztő felelőtlenségről beszélt:

Az orosz katonák tudatlansága annyira magas szinteket mutatott, mint a dozimétereink, amelyekkel a háttérsugárzást ellenőrizzük azokon a helyeken, ahova a betolakodók betették a lábukat

Elmondta azt is, hogy saját puszta kezükkel ásták a szennyezett talajt, radioaktív homokot tettek zsákokba annak érdekében, hogy azt erődként használják és port lélegeztek be.

Egy hónapnyi ilyen kitettség után legfeljebb egy éved van hátra. Mármint élni nem fognak, hanem lassan meghalni a betegségeikben.

Az orosz hadsereg kifosztotta az atomerőművet és a adminisztrációs irodákat, szinte mindent elloptak, ami a kezük ügyébe került, például alkatrészeket és mérőeszközöket.

Nem csak a betolakodók csapatai és a ‘trófeáik’, amik szennyezettek. Az összes katonai felszerelésük is az, ami keresztülment Csernobilon ez mintegy 10 ezer darab eszköz. Mint orosz katona hazavisz egy szeletnyi Csernobilt magával, legyen az élő vagy halott

A fémek kifejezetten jól magukba szívják a radioaktív sugárzást és maguk is radioaktívvá válnak, így akár minden szennyezetté válhat, amely közvetlen kapcsolatba lépett a csernobili erőmű területével vagy berendezéseivel.

Forrás: Liner
Fotó: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Shikari: Tenyleg ilyen hü+lye vagy, vagy csak penzert? Az orosz katonak annyira mindent tudtak, hogy sokan azt hittek, hadgyakorlaton vannak. Masoknak meg azt mondtak, Ukrajna megtamadta Oroszorszagot es ök most azt vedik. De egy regebbi pelda: A Dunat is Szuezi csatornanak hittek 56ban. Na annyit a mindentudasrol... Azt lattad, amikor egy orosz tank az ukran benzinkuton akart tankolni??? Ja, es miert epp a Tavolketetröl vezenylik oda a katonakat? Azok azt sem tudjak, milyen orszagban vannak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
A világ országai talán a különböző vírusok segítségét hívták,hogy szűnjön a túlnépesedés problémája,
Putyin nem bízza a véletlenszerű halálozásra,- hiszen ő is lehet áldozata,így az embereket biztos távolból irtja?
teuton
@Shikari: Frappans erveid vannak! Vagyis nincsenek, semmi!. Csak fröcsögsz analfabeta fideszbirka nyalonc...
teuton
@Shikari: Figyusz analfabeta hascsikari! Olvasni valszeg nem tudsz, de a szamokkal is hadilabon vagy, ami nem is csoda 6 osztallyal, amit 10 ev alatt jartal ki. Csak 2 szamit közölj, ami talan meg a te egyszamjegyü IQ.dat is elbirja:
- Hany lajkot kaptal te eddig es hanyat en? Na ennyit az "undorodas"-rol...
- Hany katonat es mennyi fegyvert küldött a fidesz haborus orszagokba, hany magyar halt meg ott? Na ennyit a "nem a mi haborunk"-rol...
teuton
@Shikari: Analfabeta! A külföldre küldött magyar katonakrol meselj! Hany halott volt eddig???
teuton
@Shikari: A tied volt, most mehetsz ra te is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.