Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken azt mondta, a világ minden országának fel kell készülnie arra a lehetőségre, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket vethet be az Ukrajna elleni háborúban.

Putyin atomfegyvert vethet be: figyelmezteti a világot Zelenszkij

Putyin akár nukleáris vagy vegyi fegyverekhez is folyamodhat, mert semmibe veszi az ukrán emberek életét.

Nemcsak nekem, az egész világnak, az összes országnak aggódnia kell, mert ez nemcsak információ lehet, hanem az igazság

– mondta Zelenszkij.

A vegyi fegyverek megteszik, nekik az emberek élete semmi. Ezért azt kell gondolnunk, hogy ne féljünk, hanem készüljünk fel. Viszont ez nemcsak Ukrajna kérdése, hanem az egész világé.

Zelenszkij eddig az Oroszországgal vívott háborúban mindvégig Ukrajnában maradt, miközben az ukrán erők ellenálltak a Kreml Kijev elfoglalására irányuló kísérleteinek, és arra kényszerítették Oroszországot, hogy háborús erőfeszítéseit az ország keleti és déli régióira összpontosítsa, ahol Ukrajna a harcok fokozódására számít a következő napokban.

Amerikai tisztviselők figyelmeztettek arra, hogy ha Putyint sarokba szorítják, taktikai atomfegyverek bevetéséhez folyamodhat Ukrajnában. Bill Burns, a CIA igazgatója csütörtökön azt mondta, a CIA „nagyon figyelmesen” számol az eshetőséggel, ugyanakkor hangsúlyozta: az Egyesült Államok egyelőre nem látta jelét annak, hogy Oroszország ilyen lépésre készülne.

Putyin elnök és az orosz vezetés lehet, hogy egyszer kétségbeesnek, és – figyelembe véve az eddig tapasztalt katonai kudarcaikat – egyikőnk sem veheti félvállról a taktikai nukleáris fegyverekhez vagy kis hatóerejű nukleáris fegyverekhez folyamodás veszélyét

– mondta nyilvános beszédében.

Az ukrán védelmi minisztérium szóvivője szerint azonban az atomfegyver bevetése Oroszország utolsó ütőkártyája.

Egyelőre semmi jelét nem látjuk annak, hogy Oroszország nukleáris fegyvert szándékozna bevetni Ukrajna ellen

– mondta Olekszandr Matuzjanyik. 

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Más már nem volt a "hazugságsifonérban"?
Csizmás Kond
...ez a bohóc okosabb lett mint egy tordai malac...
Bogatir
@Pegero: Nem lát rémeket, csak teszi amit a gazdái elvárnak tőle. Az már kezdettől látszik hogy egész Európát szeretné lángba borítani. Gyalázatos egy seggdugacs. Rágalmaz, köveletelőzik, gyalázkodik. Szerintem maga a gonosz szabadult rá a világra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.