Kárpátalján a nőkön és a gyerekeken kívül szinte semmilyen célpont nincs nyilatkozta Viktor Mikita, kárpátaljai kormányzó a HVG-nek adott interjújában.

Kárpátalja kormányzója: Putyin megöléséért Moszkváig is elmennénk

De hozzátette:

Mivel Putyin már beteg ember, nem tudom megjósolni, fogja-e lövetni Kárpátalját.

Mikita szerint az ukránok körében már nincs félelem, csak harag, düh és gyűlölet, készek akár Moszkváig menni azért, hogy Putyint megöljék. A kormányzó emellett arról is beszélt, hogy már a háború előtt sikerült nagyjából felszámolni a kárpátaljai orosz ügynökhálózatot, ezért nem voltak magyarellenes provokációk itt.

A háború befejezésével kapcsolatban elmondta, hogy szerinte az egyértelmű, hogy Putyin már tudja, hogy súlyos veszteségeket szenvedett, és Ukrajna nem az az ország, amely megadja magát.

Jól harcolnak a katonáink, komoly segítséget kapnak az USA-tól és több euró­pai országtól. Nem tudták elfoglalni Kijevet, több helyen ellentámadásba ment át az ukrán hadsereg. Nem tudom, Putyin mit gondol, de szerintem Keleten lehetetlen az orosz áttörés.

- tette hozzá.

Elmondása szerint Kárpátalja területén az összes nemzeti kisebbség békében él egymással, nincs „magyarprobléma”, és szerinte nem szabad felelőssé tenni a kárpátaljai kisebbségeket „anyaországuk” politikája miatt.

Függetlenül attól, hogy ki milyen nemzetiségű, mindannyian Ukrajna területén élünk, és nem feladatunk, hogy értékeljük a többi ország vezetőinek politikáját. Ha valamelyik ország azt mondja, hogy mégis fog orosz gázt vásárolni, azért nem tartozik felelősséggel az ukrajnai állampolgár, akinek a gyökerei az energiahordozókat vásárló országban vannak. Itt mindenki egyenlő, mindenkit meg kell védenem.

- mondta el.

Forrás: HVG360

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Németh István: téged kéne megnyúzni barom...
Németh István
Nagyon nem csodálkoznék ha ezt a szemét Kárpátalja-i kormányzót valakik megnyúznák és a bőrét szarral kitömnék! TE MOSLÉK VIKTOR MIKITA te állat a népedet viszed a háborúba a gyilkolásba moslék usa-soros agresszor seggnyaló > barom állat! Hogy dögölnél meg!
Pálinkás Pál
@Németh István: téged kéne megnyúzni barom...
magyar1
@Maccska: Ja, majd szétlöveti Kárpátalját is az ilyen nyilatkozataival. Putyin szór nekik is egyet-kettőt.
Németh István
@Maccska: A trianon gyakorlatilag aljas lehetőséget biztosítva számukra a Szovjetek szállták meg! A szovjetek vissza akarták adni amikor szétesett az Uniójuk! Ezt az antaljóska -jkesznszki aljadékok, utolsó szemetjei a nemzetnek!!! nem fogadták el és országgyűlési határozat nélkül lemondtak Kárpátalja vissza csatolásáról! Ezt csak azért írom, hogy tudd! Aztán ha már szó van a Putyinról akkor azért is nem támadja egyenlőre Kárpátalját a rendszeres - innen származtatott ukrán provokáció ellenére, mert tudja,hogy magyar terület! !!!
Németh István
A Kárpátalja ukránná vált seggnyaló élősködni akaró kormányzója ott rohadjon meg ahol van, még a szaros sírjába érkezése előtt élve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.