Voltak, akiket egyszerűen tarkón lőttek, másokat 6-8 lövéssel végeztek ki. A város polgármestere szerint a megszálló oroszok „csecsen szafarit” csináltak Bucsából.

Újabb torokszorító részletek a bucsai vérengzésről: apró, nagyon vékony nyilakkal gyilkolták meg a civileket

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (k) az ukrajnai háború áldozatainak tömegsírból kihantolt holttesteit nézi a Kijev melletti Bucsában 2022. április 8-án. Bucsa körzetét több mint egy hónapig az Ukrajnát támadó orosz erők tartották ellenőrzés alatt. MTI/AP/Rodrigo Abd

Az igazságügyi orvosszakértők a tömegsírokban talált holttestekben – a modern hadviselésben ritkán alkalmazott – úgynevezett „fléchettákat” találtak.

A The Guardian cikke alapján a Népszava azt írja: Bucsa orosz megszállása alatt elhunyt civilek tucatjait az orosz tüzérség által kilőtt apró fémnyilakkal ölték meg.

„Több nagyon vékony, szögszerű tárgyat találtunk férfiak és nők holttestében” -

magyarázta Vlagyiszlav Pirovszkij ukrán törvényszéki orvos. Mint mondta, roppant nehéz ezeket felfedezni a holttestekben, mivel nagyon vékonyak.

A lap több olyan független fegyverszakértőt is megszólaltatott, akik látták a holttestekben fellelt fémnyilakat, ők pedig egyértelműen megerősítették, hogy azok fléchette-ek voltak.

Ez egy olyan gyalogság ellen bevetett fegyver, melyet az első világháborúban széles körben bevetettek. Ez akkoriban újdonságnak számított, mivel a repülőről ledobva képesek voltak akár sisakot is átszúrni. A második világháborúban már nem alkalmazták tömegesen, de a vietnámi háborúban az USA bevetette.

A modern hadviselésben nem elterjedt.

Címlapkép: MTI/AP/Rodrigo Abd

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ez a fléchette egy brutálisan aljas lövedék, kétség sem férhet hozzá, hogy szándékos mészárlás céljából vetették be az oroszok. Nem csak Putyin, hanem minden orosz aki Ukrajnában gyilkol 2 hónapja, háborús bűnös és életfogytiglant érdemel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
Ez a fléchette egy brutálisan aljas lövedék, kétség sem férhet hozzá, hogy szándékos mészárlás céljából vetették be az oroszok. Nem csak Putyin, hanem minden orosz aki Ukrajnában gyilkol 2 hónapja, háborús bűnös és életfogytiglant érdemel!
nemkati
@KisTehen: Az USA mióta szállít fegyvereket az oroszoknak? Nagyon el vagy te tévedve!

"Neil Gibson, a Fenix ​​Insight robbanóanyag-ártalmatlanítási tanácsadó cég munkatársa megállapította, hogy a buchai flechettek egy orosz 122 mm 3 s h1 tüzérségi lövedékből származnak. A város közelében készült képeken egy megsemmisült 122 mm-es löveg látható, amelyen 3 s h1 lövedék van szétszórva. Az orosz tüzérség általában töredezett töltényeket használ, amelyek a célpontok szélesebb köre ellen hatékonyak, beleértve az épületeket és a könnyű páncélos járműveket." (The Economist)
nemkati
@KisTehen: Te vagy öreg, és azokkal a fléchettekel oroszok lőttek ukránokra és ukrán épületekre Ukrajnában, Buchában.
jesz
hmmm...nocsak...nocsak...Vietnamban az USA bevetette?...meg most az oroszok?

...aztán ki tudja még kik, és hol alkalmazzák?
Namely
@Al X: szívesen. Azért remélem megmagyarázod, hogy mi történt ott, milyen következtetéseket vonsz le és miért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.