A 800 millió dolláros fegyvercsomagba sok minden belefért. 

Elképesztő, hogy miket küld Joe Biden Ukrajnába: öngyilkos drónok, titániumágyúk

Fotó: Stefani Reynolds / AFP

Az Egyesült Államok az orosz támadás kezdete óta elképesztő mennyiségű fegyvert szállított Ukrajnának, összesen nagyjából 3,4 milliárd dollár értékben. Múlt héten egy újabb, 800 millió dollár értékű csomagot jelentett be a Fehér Ház, az ennek keretében küldött fegyverek már a napokban elkezdhetnek megérkezni a frontra.

Az Mfor.hu összeszedte, hogy mik tartoznak a csomagba: 

- A legizgalmasabb elem a legújabb listán a már nevében is titokzatos Phoenix Ghost (Főnix Szellem) drón.

- Kevésbé rejtelmes, viszont annál halálosabb eszköz az M-777 tarack, amelyből 72 darabot küldenek Ukrajnába. A 2005 óta hadrendben tartott nehéztüzérségi löveg 155 milliméter átmérőjű lövedékeket képes kilőni 5,08 méter hosszú csövéből, a lövedék típusától függően 24-70 kilométeres távolságba.

A fenti két legérdekesebb tétel mellett a 800 millió dolláros csomag része még 200 darab M-113-as páncélozott jármű, illetve 100 más páncélozott jármű. Szállítanak még Javelin tankelhárító fegyvereket, illetve ezekhez való rakétákat, Stinger vállról indítható légvédelmi rakétákat, valamint AT-4-es, hordozható tankelhárító rendszereket.

A raktárakból előkerült még legalább 11, eredetileg az afgán légierőbe szánt Mi-17-es orosz harci helikopter, illetve tíz darab AN/TPQ-36-os, az ellenséges tüzérség bemérésére alkalmas radar, valamint két AN/MPQ-64 Sentinel légiradar, amely az első vonalban harcoló egységek légvédelmi alakulatait képes gyorsan figyelmeztetni ellenséges repülőgépek, helikopterek, rakéták és drónok közeledésére.

A szállítmányba kerülnek még kézifegyverek, kézigránátok, illetve golyóálló mellények, sisakok, valamint éjjellátó eszközök is, de egészségügyi felszerelés, valamint vegyi, biológiai és atomtámadás esetén használatos védőfelszerelések is.

Forrás: Mfor.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Komoly fegyvereket kapnak így az oroszok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FLETÓ
@kereső: A próféta szóljon belőled!!!
durbincs
@Yoda69: Mert maga ürtakony ? és elrabolták az ürlények ? + csak @csak húgy...: vizeletében fürdödzik ? mint @Kanji: ?
libellle
@atekko: Teljesen mindegy még mindig jobb ( ha ugy lenne a propaganda) mint egy örült tramplival aki már regen felgyujtotta volna a világot.
durbincs
@jesz: Mert maga pubi 12 éve szopik ? nem is csoda ? ha unja? igaz ? és @csak húgy..: vizeletébe fürdödzik ? 5 percet ?
Pálinkás Pál
@FLETÓ: a tengeralattjárókról meg legyalulják moszkvát...
FLETÓ
@Pálinkás Pál: :-)

:-)

:-)

Kursz(k)?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.