Sosem látott részletességű beszámoló szivárgott ki egy Emmanuel Macron francia és Vlagyimir Putyin orosz elnök közt lezajlott telefonos beszélgetésről a brit médiába.

Putyin inkább jéghokizott ahelyett, hogy Bidennel tárgyaljon

Emmanuel Macron francia államfő (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést folytat a dél-franciaországi elnöki rezidencián, Fort Breganconban 2019. augusztus 19-én. MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

A beszélgetés négy nappal az orosz invázió kezdete előtt zajlott, a két vezető ritka közvetlen hangnemben kommunikál egymással – írja a Portfolio.

A Putyin és Macron közti, február 20-án lezajlott beszélgetést a francia elnöki stáb rögzítette, várhatóan csütörtökön lejátsszák az egészet a France 2 TV-n. A brit Telegraph és Daily Mail viszont a műsor előtt cikket készített a beszélgetés tartalmáról.

A brit lapok azt írják, hogy Putyin és Macron végig tegeződtek és közvetlen hangnemben beszéltek egymással. Macron azzal kezdte a beszélgetést, hogy megkérdezte Putyint, hogy mik a szándékai Ukrajnával, melyre az orosz elnök azt mondta, hogy

te is látod, hogy mi történik.

Majd hozzátette: szerinte Ukrajna felrúgta a Minszki egyezményeket, nukleáris fegyverek beszerzésén dolgozik az ukrán kormány, Zelenszkij pedig hazudik.

A beszélgetés végén Macron azt mondta, hogy szerinte Putyinnak találkoznia kellene Joe Biden amerikai elnökről és tárgyalnia kellene az ukrajnai békéről. Putyin erre azt mondta:

őszintén szólva, inkább jéghokizni mennék. Most itt vagyok a sportcsarnokban, hamarosan kezdem a bemelegítést. De majd beszélek valamikor a tanácsadóimmal.

Címlapkép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Forrás: Portfolio

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Igaza van putyinnak! Minek beszélgessen egy bábbal?? Lehet beszélgetés közben elaludna, vagy azt sem tudná, hogy mi a téma vagy kivel beszél a múmia :D :D Amúgy sincs túl sok köze európa ügyeihez !!!
verőce21
Jellemző volt a beszélgetésre, hogy Macron teljes stábbal, (segédletekkel, jegyzőkönyvekkel) volt jelen - néha bele is szóltak a párbeszédbe -, amíg Putyint egyedül, éppen bemelegítés közben érte el a hívásuk...
Sajnos ez nem jelentett semmi jót... Folyamatosan provokálták az orosz felet. Nem akartak békét, sem kiegyezést, csupán közvetítői szerepet játszott micron..., közben fölényesen próbálta eljátszani az unió soros vezetőjének presztizsét...
Ezért közölte vele P. a végén, hogy most éppen edzésen érte el Őt - a haldokló Putyint - az Elnök úr... :)
Emmersson71
"Putyin inkább jéghokizott ahelyett, hogy Bidennel tárgyaljon"

Orbán közben zsebhokizott...
libellle
putin mindig is egy hazug rablo gyilkos gazember volt akinek meg sem lett vona szabad születnie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.