Az energiaválság egyre mélyebbre gyűrűzik. 

Németországban komoly megszorítások várnak az emberekre az orosz energia kimaradása miatt- írja a Blikk.hu

A Vonovia az egyik legnagyobb bérlakásokat értékesítő cég Németországban. Most komoly lépésre szánták el magukat az energiatakarékosság, és elsősorban az oroszok elleni uniós embargó miatt. Bejelentették, hogy ősszel, a fűtési szezon kezdetekor a bérlők csak este 23 és reggel 6 óra között tudják 17 fokra felcsavarni a radiátorokat. A vállalat közleménye szerint a lépés célja az energia- és gázfelhasználás megtakarítása a jelenlegi válság idején.

Energiaválság: Németországban van, ahol a fűtési szezon kezdetekor a bérlők csak este 23 és reggel 6 óra között csavarhatják majd föl a radiátorokat – 17 fokra

Fotó: 123RF.com

A Vonovia azt írja, a változás nem érinti a nappali hőmérsékletet, és a melegvízhez való hozzáférést sem, vagyis a bérlők a korábban megszokott módon moshatnak és zuhanyozhatnak. A fűtési rendszer változtatásait a hidegebb hónapok előtti rutin karbantartás során hajtják végre. Becslések szerint a fűtési költségek mintegy nyolc százalékkal csökkennek a változtatás életbe lépésével.

Nem elég az orosz embargó miatti energiakiesés, még a súlyos aszály is fontos változásokat hozhat a nyugat-európai emberek életében. Az Európai Unió korlátozni akarja a vízfogyasztást, 11 európai országban igyekeznek majd erre vonatkozó korlátozásokat bevezetni. Erről a Deutsche Welle írt.

Németország egyre több tartományából lehet hallani, hogy korlátozni fogják a melegvíz-ellátást. A fűtéssel kapcsolatban – nyár lévén – egyelőre még nem beszélnek a szakértők, az orosz-ukrán háború eszkalálódása miatt – ami egyre valószínűbbnek tűnik – a téli fűtéssel kapcsolatban is nagyon komoly problémákkal néz majd szembe Európa.

Forrás: Blikk.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Mi lesz itt ??? Télen megfagyunk...ja nem mert Magyarországon élő magyarok nem akarnak korlátozások között élni! Egyenlőre jók vagyunk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@verőce21: Meglesz a vasarnapi 20 oras müszakod? Tegnap, szombat este 9kor vegeztel, ma hajnali 0:21kor inditottal, közben pelenkacsereszünet volt 6 ora, meddig nyomod ma a baromsagaid??? Ha DOLGOZNAL, ezert nalunk 5000 ft-os minimalorabert kapnal, eleg lenne tehat napi 4-5 orat DOLGOZNOD, a fidesz mennyit nyom neked a trollkodasert?
drrotf
Normális emberek amiből kevés van azt beosztják, hogy holnap is legyen .Németek a gázt osztják be , mi pedig a vizet osztjuk kannában , palackban, és még örülni kell hogy így is van víz ott ahol elfogyott és ezen nem csodálkozott senki Solymáron.Sőt örült, hogy egyáltalán több nap után vízhez jutottak!. Úgy látszik, hogy megdőlt a mítosz, nem vagyunk már vizekben nagy hatalom, minden cseppet meg kell becsülni!
verőce21
Az ukránok szabadságáért kell fagyoskodnotok buta németek...! :)
teuton
@verőce21: Szarospelenkas, mi törtent? Vasarnap CSAK 15 ora a gep elött? Ma pedig nyomod ujbol 2 percenkent a baromsagaid? Hogy analfabeta vagy, az köztudott! Miert kellene a nemeteknek fagyoskodni???
1. Sok helyen eddig sem fütöttek a haloszobaban, söt telen is nyitott ablaknal aludtak, mert szerintük a 15 fok az egeszseges...
2. A törveny szerint a föberlönek biztositani kell, hogy a lakas 20-22 fokra felfüthetö legyen. Erre MO-on mifele törveny van?
3. Egy masik törveny szerint energiaszüksegallapot idejen a maganfelhasznalok vannk 1. helyen, tehat a termelö üzemek vagy barki leallhatnak, de a maganfelhasznaloknak biztositani kell az aramot, vizet, gazt...
4. Ha valaki nem fizet/tud fizetni, nem lehet lezarni a füteset, erre is törveny van.
verőce21
@teuton: Majd tavaszra meglátjuk, mennyire változott a véleményed, Hülyegyerek...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.