Az energiaválság egyre mélyebbre gyűrűzik. 

Németországban komoly megszorítások várnak az emberekre az orosz energia kimaradása miatt- írja a Blikk.hu

A Vonovia az egyik legnagyobb bérlakásokat értékesítő cég Németországban. Most komoly lépésre szánták el magukat az energiatakarékosság, és elsősorban az oroszok elleni uniós embargó miatt. Bejelentették, hogy ősszel, a fűtési szezon kezdetekor a bérlők csak este 23 és reggel 6 óra között tudják 17 fokra felcsavarni a radiátorokat. A vállalat közleménye szerint a lépés célja az energia- és gázfelhasználás megtakarítása a jelenlegi válság idején.

Energiaválság: Németországban van, ahol a fűtési szezon kezdetekor a bérlők csak este 23 és reggel 6 óra között csavarhatják majd föl a radiátorokat – 17 fokra

Fotó: 123RF.com

A Vonovia azt írja, a változás nem érinti a nappali hőmérsékletet, és a melegvízhez való hozzáférést sem, vagyis a bérlők a korábban megszokott módon moshatnak és zuhanyozhatnak. A fűtési rendszer változtatásait a hidegebb hónapok előtti rutin karbantartás során hajtják végre. Becslések szerint a fűtési költségek mintegy nyolc százalékkal csökkennek a változtatás életbe lépésével.

Nem elég az orosz embargó miatti energiakiesés, még a súlyos aszály is fontos változásokat hozhat a nyugat-európai emberek életében. Az Európai Unió korlátozni akarja a vízfogyasztást, 11 európai országban igyekeznek majd erre vonatkozó korlátozásokat bevezetni. Erről a Deutsche Welle írt.

Németország egyre több tartományából lehet hallani, hogy korlátozni fogják a melegvíz-ellátást. A fűtéssel kapcsolatban – nyár lévén – egyelőre még nem beszélnek a szakértők, az orosz-ukrán háború eszkalálódása miatt – ami egyre valószínűbbnek tűnik – a téli fűtéssel kapcsolatban is nagyon komoly problémákkal néz majd szembe Európa.

Forrás: Blikk.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Mi lesz itt ??? Télen megfagyunk...ja nem mert Magyarországon élő magyarok nem akarnak korlátozások között élni! Egyenlőre jók vagyunk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amortizáltok
vagy éppen 6 hoónapra lekullognak Izraelbe mert ott 26 C a hőfok nem is kellenek fizetni
csak úgy....
ismét hazudik a szarházi fidesz sajtó!
www.tagesschau.de/wirtschaft/verbraucher/vonovia-heizdeckel-gaskriese-russland-mieterbund-101.html
Heizungsleistung zwischen 23 und 6 Uhr auf 17 Grad Celsius. = este 23 és reggel 6 között 17 fok! napközben nincs korlátozás.
tanuljatok németül,hogy ne baxhassanak át naponta benneteket!
Gazella
Ez a problem elöbb fog megtörténni Magyarországon mint Németországban
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:56
Ma mondta kakadu a magyar gáztározók feltöltöttsége 35%-os de minden rendben lesz .
Tényleg?Már erre sincs lóvé akkora rizsacsökkentést kell az államnak az adónkból kompenzálni,hogy nem futja gázra.A sikeres kormány.HAHAHA.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 18:32
Mit válogatsz te szerencsétlen csak gyurcsányozni képes idióta majom.
Utoljára 968 euró/1000 köbméter áron adta a muszka a gázt.
1 köbméter=0,968 euróx400=387,2 forint.
Te fizetsz majom tehén kb 101 forintot köbméterenként.
Ki fizeti a különbözetet faszparaszt.ami 287,2 forint/köbméter.
Na erre válaszoljál gyökér,persze csak azután ha jól kiröhögted magad.
Erről szólt az előző hozzászólásom,csak te túl hülye vagy a megértéséhez.
Nem kell ide,se soros se gyurcsány se brüsszel se háború,ez egyszerü matek,ami ezek szerint a szerény képességeidet is messze meghaladja.
jesz
hol van még az ősz?...addigra az agymosott németek is fellázadnak...
kereső
Mi ezzel a probléma? Este 23- reggel 6 óra. Egészségesebb ilyen hőmérsékletben aludni, mint 25 fokban(elárulom, nálam az éjszaki hőmérséklet ennyire van beállitva télen is). A nap többi időszakában pedig nincs semmiféle korlátozás a cikk szerint. akkor most mi is a probléma?? Én tudom- mennyire kell felfúteni druzsba petrus feszitett viztükrú medencéjét, hogy kellemesen lehessen benne pancsikálni télen is?
kereső
Javasolom elolvasni a teljes cikket- mert abban teljesen más van, mint a cimben és a vastag betűs részben.
drrotf
Most idegeskednünk kell Németország miatt azért is mert ismerjük a mondást, hogy ha a német gazdaság trüszköl mert megfázott, akkor mi tüdőgyulladással küszködünk!
teuton
Sima hazugsag! Nemetorszagban törveny irja elö, hogy mennyire kell a berbeaado a lakst felfütse, ill. mennyire legyen felfüthetö, es ez nem 17 fok! DE!!! Nagyon sok nemet lakasban a haloszobaban nem fütenek, es nem takarekossagbol! 15-16 fokban alszanak, söt meg telen is nyitott ablaknal! Egyebkent pedig azt is törveny irja elö, hogy a közepeületeket nyaron hüteni KELL, ha bent a hömerseklet 26 fok föle emelkedik, mert nekik az mar kanikula, Afrika!
kereső
@almosd: Nem terel- elhajlitja a valóságot, azaz hazudik és megtéveszt.
verőce21
@teuton: (02:32) Középületekben nem azért hűtenek 26° C felett, mert az embereknek rossz, hanem mert a számítógépek processzorai 25° felett már lelassulnak, akadoznak...!
verőce21
@csak úgy...: (17:56) felfokozott idegállapotba kerültél ismét, Gizi...!
Bele fogsz halni ebbe az intenzív, buta kommentelésbe...!
Már egyszer szóltam!
ómió
A "művelt germánék" egyre "haladóbb" dolgokat "vívnak ki" maguknak!
Bástya Béla Elvtárs
A radiátor lesz 17 C fokos?!
+ vagy - ???
Mert a migráns picsája így is lefagy!
csak úgy....
@verőce21: farkasom,benneteket naív fidesz lobbistákat a butaságotok és a hiszékenységetek visz a sírba!:)
csak sajnáljátok németországot bátran,addíg legalább nem tünik föl a sok birkának ,hogy magyarországot katasztrófa fenyegeti !
rokker33
Mi lesz itt ??? Télen megfagyunk...ja nem mert Magyarországon élő magyarok nem akarnak korlátozások között élni! Egyenlőre jók vagyunk!
teuton
@verőce21: Tenyleg ilyen hülye vagy??? Afrikaban akkor nem müködok semmilyen sza,mitogep??? Spanyolorszagban most 40 fok van, akkor ott leallt minden??? Elarulom neked, a szamitogepeknek van beepitett hütesük! A tied, lehet, hogy 1990böl van ezert abban nincs...
verőce21
@teuton: Intézményekről volt szó, ahol nem engedhető meg a lassú adatfeldolgozás...!
teuton
@verőce21: Analfabeta! Mar azt sem tudod, mit firkalsz be? Azt mondtad, a processzorok 25 fok felett kikapcsolnak.. Mostantol pedig megszüntetik a legkondit, tehat minden rendszer lelassul???.
verőce21
@teuton: A "bőségről" vallott állításaiddal szemben viszont,
Berlinben kikapcsolták a Parlament légkondicionáló berendezéseit, Kölnben lekapcsolták az utcai lámpákat, Hamburgban pedig azt tervezik, hogy csak a nap bizonyos időszakában lesz meleg víz a háztartásokban...! :)
csak úgy....
@verőce21: hazudsz cigány! :)-éjszaka inkább aludnál,mint hülyeségeket kitalálj...
a fideszes hazudozóknál nincs elvetemültebb jószág!
verőce21
@csak úgy...: A holland Timmermans is, már forradalomtól tart az energiaválság miatt...!
Hát már a kevesebb fürdés és a ruhaszellőztetés se segít...? :)
csak úgy....
@verőce21: egy seggfejjel fölösleges vitáznom a hülyeségeiröl!
farkasom,te egy megszállott,rémhírterjesztö elmebajos!
verőce21
@csak úgy...: A jelenlegi baloldalon arat az alkalmatlanság...!
csak úgy....
@verőce21: nem is tudtam,hogy magyarországnak baloldali kormánya van? :)
mondom,hogy te elmebeteg..
verőce21
@csak úgy...: Ezt te állítod kínodban...!
butavagy Paraszt...!
csak úgy....
@verőce21: Hááááá...Háááááááá...Hááá...! :)
verőce21
@csak úgy...: ennyi a tényekkel szemben...?
butavagy Paraszt...!
csak úgy....
@verőce21: ti fideszes,putyinseggnyalók olyanok vagytok mint a butagyerekek !
ez tény! farkasom,te vagy a buta paraszt! :)
verőce21
@csak úgy...: inkább megfagysz télen te buta Paraszt...?
csak úgy....
@verőce21: már megint minket féltesz,te ökör? :) nálatok idén télen is (mint mindíg) több lesz a fagyhalott,mint itt nálunk!
farkasom,te egy nagyon buta emberutánzat!
Jozefina
A németeknek legalább van tervük és meg is fogják oldani a nehézségeket, mint ahogyan tették évtizedek alatt.
verőce21
@csak úgy...: te egy igazi seggfej vagy...!
Mindig miattunk aggódsz...
csak úgy....
@verőce21: az apád és a hülye gyereke! :)
verőce21
@csak úgy...: annyira elborult már az agyad, már nem is tudod mit mondasz, akárcsak a diliházban lévők...!
teuton
@verőce21: NEKED mi ezzel a problemad??? A nemet lakossag 2(3a tamogatja az energiatakarekossagot! Amit meg a nemetek "terveznek" a vadhajtasok szerint (!), arrol ne is beszeljünk, inkabb arrol, hogy mennyi allami tamogatast kap egy nemet csalad az energiaarak emelkedese miatt, hany kormanytag-barat lett milliardos nehany even belül, mennyit lehet 1 orai minimalberböl vasarolni, mennyit kell varni egy mütetre, mekkora az afa az elelmiszerre, mennyibe kerül 1 liter etolaj, összehasonlitva Magyarorszaggal! Tehat TENYEKRÖL, nem feltetelezesekröl!
teuton
@verőce21: Meglesz a vasarnapi 20 oras müszakod? Tegnap, szombat este 9kor vegeztel, ma hajnali 0:21kor inditottal, közben pelenkacsereszünet volt 6 ora, meddig nyomod ma a baromsagaid??? Ha DOLGOZNAL, ezert nalunk 5000 ft-os minimalorabert kapnal, eleg lenne tehat napi 4-5 orat DOLGOZNOD, a fidesz mennyit nyom neked a trollkodasert?
drrotf
Normális emberek amiből kevés van azt beosztják, hogy holnap is legyen .Németek a gázt osztják be , mi pedig a vizet osztjuk kannában , palackban, és még örülni kell hogy így is van víz ott ahol elfogyott és ezen nem csodálkozott senki Solymáron.Sőt örült, hogy egyáltalán több nap után vízhez jutottak!. Úgy látszik, hogy megdőlt a mítosz, nem vagyunk már vizekben nagy hatalom, minden cseppet meg kell becsülni!
verőce21
Az ukránok szabadságáért kell fagyoskodnotok buta németek...! :)
teuton
@verőce21: Szarospelenkas, mi törtent? Vasarnap CSAK 15 ora a gep elött? Ma pedig nyomod ujbol 2 percenkent a baromsagaid? Hogy analfabeta vagy, az köztudott! Miert kellene a nemeteknek fagyoskodni???
1. Sok helyen eddig sem fütöttek a haloszobaban, söt telen is nyitott ablaknal aludtak, mert szerintük a 15 fok az egeszseges...
2. A törveny szerint a föberlönek biztositani kell, hogy a lakas 20-22 fokra felfüthetö legyen. Erre MO-on mifele törveny van?
3. Egy masik törveny szerint energiaszüksegallapot idejen a maganfelhasznalok vannk 1. helyen, tehat a termelö üzemek vagy barki leallhatnak, de a maganfelhasznaloknak biztositani kell az aramot, vizet, gazt...
4. Ha valaki nem fizet/tud fizetni, nem lehet lezarni a füteset, erre is törveny van.
verőce21
@teuton: Majd tavaszra meglátjuk, mennyire változott a véleményed, Hülyegyerek...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.