Ahogyan az áprilisi választások után, az országgyűlés mai döntésének hatására is drasztikusan megnőtt azok száma, akik külföldön képzelik el a jövőjüket.

"Nem váltam hazátlanná. Csak nem Magyarország a hazám." – a KATA módosítás hatására ismét ugrásszerűen megnőtt azok száma, akik külföldre költöznének

Fotó: 123RF.com

Ágoston László komplett tanfolyamot alakított ki, amely segít eligazodni azoknak, akik ekkora lépésre szánnák magukat. Elmondása szerint a KATA módosítás megszavazásával többszörösére nőtt seblapjának látogatottsága. 

"Érdekes" módon ma ugrásszerűen megnőtt a külföldre költözésen gondolkodó magyaroknak szóló "Otthon külföldön" című tanfolyamom vásárlóinak száma.

- írja Facebook bejegyzésében. 

Az előadó rámutat, hogy egy újabb kivándorlási hullámnak komoly gazdasági hatásai lehetnek Magyarországra nézve: 

Most megint el fog indulni egy exodus külföldre, ami megint a legvállalkozókedvűbb, legagilisabb réteget fölözi le. Azokat, akik a legtöbbet viszik a vállukon, akikre épül a társadalom.

- fejti ki.

A kommentelők között többen bírálják a külföldön szerencsét próbálni vágyókat: 

Elmenekülni, hazátlanná válni az nem szabadság. Inkább te is gyere haza és vegyük vissza az országunkat.

- írtja az egyik kommentelő. 

Erre meglehetősen egyszerű, ám annál szívszorítóbb válasz érkezett: 

Nem váltam hazátlanná. Csak nem Magyarország a hazám.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
@jesz: Pont fordítva. Magyarországról keresel munkát külföldön, ami manapság igen egyszerű, és csak azután költözöl. Ha a család is megy, és miért ne menne, akkor még egyszerűbb, hiszen nem egyedül kell átverekedned magad a kezdeti furcsaságokon, sokkhatáson. Aztán az első hónap után megjön az új fizetésed, na onnantól kezdve vered ki a fejedből a gondolatot, hogy valaha hazamész. Fél éven belül nem talpraáll az ember, hanem egy kisebb vagyont tud összespórolni úgy, hogy közben mindent megvesz és megenged magának. És csak néha merengsz el azon, hogy de otthon ez mifaszért nincs így? Miért engedi meg egy teljes ország, hogy kirabolják őket hónapról hónapra? Miért van az, hogy mások kalandvágyból, a magyarok az éhenhalás, a hajléktalanná válás elől költöznek külföldre?És mégis, mint a birkák, bégetve állnak önként a vágóhíd előtt, szép türelmesen kivárva, amíg rájuk kerül a sor. Néha egy-egy megszökik (külföldre) de a többiek hagyják, bármit tesznek velük. Talán nem tévedett akkorát Kertész Ákos…
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Shikari: A lényeg, hogy kell(ene), aztán az nagyon nem bizottsági döntés után igazolódik.
Yoda69
@kereső: Az a baj hogy a kulonbozo tarsadalmi retegek nem allnak ki egymas mellett. Peldaul a tanarok most miert nem jottek tuntetni? Vagy a rendorok, akik elhagytaka palyat orban miatt. Vagy az egeszsegugyi dolgozok, a tuzoltok, a diakok, a nyugdijasok. Minden olyan reteg, akiknek egyesevel torte el a fideSS a gerincet.
Ossze kellene fogniuk, akar spontan, akar szervezetten. Akkor tobb szazezren is osszegyulnenek, egy akkora tomegnek pedig mar van ereje.
CsipkeRózsa
@Shikari: Azt írtad, "Igazolni kell a magyar származást."
Erre válaszoltam magyarul.
Méh "magyarabbul", mindenkit elfogadnak, aki állampolgárságot akar.
vitriol
@Mirabilis: Csak azért látogatnak haza a külföldre települtek, hogy igazolva lássák: jól tették, hogy kinn maradtak, mert ez itt egy pöcegödör, amit a fidesz csinált belőle!
balos
@Sin-kari: Neked aztán felesleges!A gramafon ami a fejedben szól,minden normális "hangjegyet" kitöröl!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.