Apjával, Alekszander Duginnal együtt vettek részt szombat este egy rendezvényen, feltételezések szerint a befolyásos ultranacionalista ideológusnak számító Dugin is célpont lehetett.

Bomba robbant egy autóban helyi idő szerint szombat este Moszkva közelében, az autót Darja Dugina vezette, aki meghalt a merényletben – írta meg a 444 a Nexta.TV Twitter-bejegyzésére hivatkozva. 

Autóba rejtett pokolgép ölte meg Putyin ideológusának lányát Moszkva közelében

Fotó: Twitter/Nexta TV/Mash/videórészlet

A cikk szerint Darja Dugina a Putyin ideológusának is nevezett ultranacionalista Alekszander Dugin lánya volt, Dugina viszont politikai kommentátorként maga is közszereplő, és az ukrajna elleni háború támogatója volt.

Sajtóértesülések szerint Dugin és lánya egy eseményen együtt vettek részt szombat este, és Dugin az utolsó pillanatban döntött úgy, hogy egy másik autóval megy. Az orosz TASZSZ hírügynökség a család egyik régi ismerősét, Andrej Krasznovot idézte, aki szerint Dugina az apja autóját vezette, amikor az felrobbant. Feltételezések szerint Dugin lehetett a célpont, de az is lehetséges, hogy mindketten azok voltak.

A cikk szerint Dugin befolyásos ideológusnak számít az orosz közéletben (bár vannak, akik vitatják a befolyása mértékét), nézetei nemcsak az orosz propagandából, de számos európai szélsőjobboldali szövegeiben is visszaköszöntek. Lánya, a 29 éves Darja Dugina politikai kommentátorként az Ukrajna elleni háború elkötelezett hívének számított, ellen is érvényben voltak a brit és amerikai szankciók a dezinformáció terjesztése miatt. 

Forrás: 444.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@teuton: Egyetlen jogállamot mondj ahol betartják a jogállamiságot!
Fenyöfa58
@magyar1: ORBÁNISZTÁN !!! jól jegyezd meg !!! Pegazus ,meg egyebek !!
teuton
@Shikari: Tenyleg? Analfabeta! A Peresz gyilkosat is lelöttek a rendörök?
teuton
@magyar1: Magarorszag? Mert ott ugye a fitymasz es szerinted joagllam van? Ja, ha a szomszed lop, akkor neked is szabad? EZ ugye a jogallam?!
Dr. Proktor
Putlert segíthetnék már megtérni őseihez...
magyar1
@Shikari: Ja, véletlenek? Putyin ki fogja deríttetni és biztos vagyok benne, hogy nem lesz megtorlás nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.