A BBC jelentős bizonyítékokat talált arra, hogy az orosz erők Ukrajna megszállt területein nemcsak ukrán gabonát, hanem a napraforgómagot is szisztematikusan elveszik a helyi gazdáktól.

Szisztematikusan, brutális tételekben lopják a napraforgómagot a helyi gazdáktól az oroszok Ukrajnában

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A BBC egy zárt körű, mintegy 500 résztvevővel zajló WhatsApp-csevegés képernyőmentésein keresztül lehetett a tanúja, ahogy a felhasználók megrendeléseket adtak Ukrajna megszállt részeiről Oroszországba szállított terményekre – írta meg az agroinform.hu. 

A chatről készült képernyőképeket az egyik tag osztotta meg a BBC-vel. "Vetőmagok. Csernyihivkából, Zaporizsjai területről (Ukrajna) Rosztovba (Oroszország). Nagy mennyiségben" – írta az egyik tag még július 18-án.

BBC egy tucatnyi, a csevegésből származó telefonszámot le is ellenőrzött az online adatbázisokban, és megállapította, hogy ezek főként teherautó-sofőrökhöz vagy teherszállítással kapcsolatos kisvállalkozások tulajdonosaihoz tartoznak.

Az ukrán gazdák egy másik történetet meséltek el a BBC-nek, mely szerint: "Az oroszok mindent kifosztottak és elvittek".

"1200 tonna napraforgómag és 860 tonna búza volt a raktárunkban. És az oroszok mindent kifosztottak. Először megpróbáltak udvariasak lenni az őrségünkkel. Azt mondták: ezt nem mi akarjuk így, ez csak a parancs, amit a parancsnokunk adott. De nem volt világos, hogy hol a parancsnokuk. Csak úgy tettek, mintha kedvesek lennének. Felpakolták az összes termést, és elvitték. És az őr, mit tehetett volna? Megverték"

- mondta a BBC informátora.

Forrás: agroinform.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Az a helyzet, hogy tele van amerikai - ukrán állampolgárságú földtulajdonosokkal az ország! Ők korábban a helyi "szervezet" tagjai, azoknak családtagjai, köztük ukrán diplomaták...
Ebben a felállásban teljesen érthető, ha még saját magukat is meglopják, nemcsak az országot, az ukrán népet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ehhez mindig is értettek! Háborúban nagy tételben, de kis tételben is raboltak, béke időben az állomáshelyük környékén kis tételben betörésekkel.!
izéke
"Az oroszok soha nem csinálnának ilyet,ezt a hülye is tudja" :DDD a népek naaagy barátja
nemkati
Dehogy az oroszok! 0rbán szotyizik az ukránoknál.
Dr. Proktor
A lopás az orosz népszokás, bár itt is dívik fideszes körökben...
Félek, hogy előbb vagy utóbb összenő ami összetartozik!
namihami
""Davaj szotyi!"" - némi '45-ös áthallással.
Fogyóban a meccskészlet, a nemkormánygép készülhet Moszkvába,
Sámannus
Biztosan a csüngőhasúnak adják el. Csak akkor esik neki jól ha lopják neki,
FLETÓ
Az a helyzet, hogy tele van amerikai - ukrán állampolgárságú földtulajdonosokkal az ország! Ők korábban a helyi "szervezet" tagjai, azoknak családtagjai, köztük ukrán diplomaták...
Ebben a felállásban teljesen érthető, ha még saját magukat is meglopják, nemcsak az országot, az ukrán népet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.