Egy kiszivárgott orosz jelentés szerint jön a gazdasági összeomlás. A WAGMG szedte össze érthetően, hogy miért is működnek a szankciók.

Folyamatosan hallani a magyar nyelvű weben, hogy a szankciókat abba kell hagyni, nem működnek, nevetségesek, csak magunknak ártunk velük, Szijjártó Péter külügymibniszter is éppen most jelentette ezt ki. De mondják a politikusok, mondják a hírek, mondják a bloggerek, mondják a hozzászólók. Rajtuk kívül azonban minden független szakértő szerint már látható, hogy ez:

Nem igaz. Nagyon nem igaz.

Régi legenda, hogy az orosz gazdaság önellátó. Mindent képesek megtermelni maguknak, jól elvannak, akárhogy is szankcionálják őket. Többet keresnek a gázzal mint valaha, kaja van, fűtés van, röhögnek a markukba.

Legenda. A mai, modern világban senki sem önellátó, mindenki rá van szorulva a külföldre. Senki sem gyárt mindent, pláne nem egy olyan fejletlen ország, mint Oroszország.

Ezért működnek az Oroszország elleni szankciók, akárki akármit mond

Fotó: 123RF.com

De azért egy dolgon érdemes elmerengeni ám! Miről volt híres az orosz gazdaság a szankciók előtt? Mit exportált, mit gyártott, mi volt az az orosz termék, amire mindenki vágyott? Márkás órák? Ja, nem, az Svájc. Szoftverek? Ja, az elsősorban az USA. Mikrochipek, processzorok, memória? Ja, nem, azt egyáltalán nem gyártottak. Autók, teherautók, buszok? Hát azok inkább a németek, ők mentek Oroszországba autókat gyártani. Meg a svédek, akik amúgy meglepve hallották, hogy a teherautó alkatrészekből az oroszok tankot legóztak össze. Ipari gyártósorok? Ja, nem, senki sem látott magyar gyárban modern orosz gyártósort, az is biztos.

Az oroszok gyakorlatilag semmit, amit csináltak, nem tudtak komolyabb tételben eladni. A gázt és az olajat tudták eladni, amit találtak. Azt adták el, amilyük volt, nem azt, amit csináltak. Kiszedték a gázt a földből a modern nyugati eszközökkel, technológiával, aztán eladták. Az orosz állam bevétele torz, egészségtelen módon elsöprő mennyiségben a nyersanyagokból, elsősorban a gázból és a kőolajból származott. Oroszország egy nagy benzinkút sok fegyveres őrrel.

Persze azon is érdemes elgondolkodni, hogy a modern ipar mennyire sérülékeny, mennyire kiszolgáltatott. Elég, ha egyetlen dolog hiányzik, elég, ha egyetlen dolog válik elérhetetlenné az egész folyamat borul. Nincs chip betenni a feldolgozóüzem egyik gyártósorába, leáll a gyártósor, leáll az egész gyártás, borul az egész rendszer. Nem tud dunsztosüveget gyártani, mert elromlik a vezérlés, elkopik a munkahenger, ezért aztán nem tud zöldborsót tartósítani. A zöldborsó ott rohad meg a gyárudvaron, a földeken, jön a tél, nincs zöldborsó.

Az orosz mezőgazdaság önellátó képessége is egy legenda csupán. Nyugati gépekkel aratnak, nyugati gépekkel dolgozzák fel a terményt, nyugati gépekkel javítják a nyugati gépeket.

Most meg állítólag felbukkant egy belső jelentés, amit ITT olvashatnak.

Forrás: Blog

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Csak a hülyemagyar maffiahívők hülyítésére szajkózzák, hogy az oroszokat nem érintik a szankciók.. Azt remélik, hogy itt is beválik a szokásos: ha sokan és sokszor elmondják, elhiszik a gondolkodásra képtelen szavazók!
Mert a maffiózók az orosz érdekeket képviselik, aljas módon!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Az orosz extrabevételek, bizony, csakis a "szankcióműködés jelei" lehetnek!
drrotf
Szerintem lényeg az hogy a szankciók hozzájárultak-e ahhoz, hogy az oroszok elrendelték az általános mozgósítást, és hogy ennek súlyosabb következményei is lehetnek.Ma Oroszország kifelé jön onnan ahová agresszorként nagy pofával , villámháborút mímelve betette a lábát!Azok az extra bevételek pedig amelyek a háború kezdetekor tehát ez év február után keletkeztek kezdenek elfogyni, legalább is a szakértők szerint, s ezért már Oroszország nem élvez előnyt abból hogy Európa igyekszik függetleníteni magát az orosz olajtól és gáztól!Szerintem akik azt várták, hogy a szankciók után Oroszország csak hátrányokba fog ütközni, azok félreérthették a helyzetet, ez egy hosszabb távú harc, és ennek kell majd az eredményét kiszámolni!
Dr. Proktor
@KisTehen: Akkor miért égeti a gázt, ahelyett hogy ezen a magas áron eladná? Gondolkozz...
Dr. Proktor
@Béla333: A gondolkodásra képtelen szavazók el is hiszik...
Itt is posztolnak közülük jó páran! Orbán papagájok...
Dr. Proktor
@Pálinkás Pál: Én még arra a hírre is emlékszem a határvillongások idejéből, hogy: kínai csapatok megtámadtak egy békésen szántó traktorost, aki viszonozta a tüzet majd elrepült...
Dr. Proktor
@KisTehen: Ja, a szarnál szarabb már nem nagyon van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.