Az orosz nukleáris katonai vonat mozgásban van, vélhetőleg azért, hogy Oroszország figyelmeztesse a Nyugatot: Putyin kész eszkalálni ukrajnai háborúját – írja a Blikk.hu.

Az orosz védelmi minisztérium nukleáris fegyvereket szállító hatalmas tehervonatát mozgásban látták, ahogy Oroszország középső részén halad keresztül 

– írja a DailyMail.

Breaking! Mozgásban vannak az orosz atomtöltetek

Fotó: MTI/AP/Kreml/Szputnyik/Pool/Gavriil Grigorov

Az APC-ket is szállító vonaton olyan harckocsik is találhatóak, amiket feltehetően nagyobb teljesítményű tornyokkal, megerősített, rajtaütés- és aknabiztos páncélzattal, valamint légtisztító rendszerrel látták el. E harcjárműveket úgy tervezték, hogy a benne ülők hatékonyan tudjanak működni a folyamatos gyalogsági támadásokkal szemben.

Az ilyen fejlett katonai hardverek, amelyekhez hasonlót eddig alig vetettek be az ukrajnai frontvonalakon, állítólag az orosz védelmi minisztérium 12. főigazgatóságához tartoznak. Ez a szakosodott részleg a fegyverek tárolásával, karbantartásával és a fegyverek biztosításával foglalkozik, például a Stratégiai Rakétaerők számára: utóbbi egy olyan orosz katonai ág, amely nukleáris rakétákat irányít, és Putyin nukleáris programjának kulcsfontosságú részét képezi.

Konrad Musyka, katonai elemző azt állította, az ilyen egységek bevetése a konfliktus közelgő eszkalálódását jelezheti a háborúskodó orosz elnök részéről, vagy a nagyszabású nukleáris gyakorlatok előfutára lehet.

A NATO figyelmeztette a tagállamokat, hogy Oroszország Belgorod atom-tengeralattjárója elhagyta fehér-tengeri bázisát, továbbá Putyin kulcsfontosságú szövetségese, Ramzan Kadirov azt mondta, az orosz hadseregnek „kis hatóerejű nukleáris fegyvereket” kellene bevetnie az ukrajnai háború megfordítása érdekében. A két tény együtt nem kimondottan ad okot a bizakodásra.

Arról, hogy ez az elemző szerint pontosan mit is jelent, a Blikk.hu cikkében olvashatnak bővebben. 

Forrás: Blikk.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
ne feledjük, hogy a sajátjai fogják kicsinálni putyint, ha kiadja a parancsot
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@szegfue: pedíg,állítólag még tanár is volt ez a süsü... :)
csak úgy....
@Shikari: a szovjetunioval példálózgatsz te marha és hruscsovval? :) -ezek szerinted is ugyanazok?
akkor te tibim még mindíg komcsi!?
magyar1
Mondjuk nem csoda, hiszen a nyugat nyomja a fegyvereket a zenebohócnak ellenük. Úgy tekinti Putyin mintha azok támadnának nyújtott karral"-
Yoda69
Szep lesz majd ha az ukranok megszerzik ezeket a tankokat is.
verőce21
No és mi a különbség a többi atomhatalom és köztük...? Néhány kilós, vagy aktatáskányi, bőröndös atombombákat már szerteszét hurcoltak a világban...!
Csak aktiválásra várnak az amcsi, stb. töltetecskék is... Sőt, láncreakciót is beindíthatnak...
Senki, sehol nincs biztonságban a világon...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok