Eddig 146 halottja és 150 sebesültje van annak a lökdösődésnek, ami Dél-Korea fővárosában, Szöulban tört ki szombat este – közölte a BBC.

Halloweeni tragédia Szöulban: közel 150 embert tapostak halálra egy utcai csődület során
Fotó: M1 Híradó

A lap szerint a szöuli halálos áldozatok száma gyorsan emelkedik. „A hatóságok most úgy vélik, hogy legalább 146 ember meghalt, és további 150-en megsérültek” – írták.

Emlékeztetnek rá, hogy az első adatok 59 halottról és 150 sebesültről szóltak. Egy órán belül ez a szám 120-ra, illetve 100-ra ugrott. Most 146 és 150-nél tartunk. A becslések szerint százezren vettek részt a halloweeni utcabálon.

Elmondta, hogy a halottak száma még nőhet; az áldozatok nagy száma annak tudható be, hogy rengeteg ember sétált a halloween idején.

Dél-koreai vezetők közölték: akkor történhetett a szerencsétlenség, amikor a halloween-ünnepségre összegyűlt óriási tömeg betódult a Hamilton szállodához közeli szűk utcába, és az emberek a tolongásban agyontaposták egymást.

A tűzoltóság szóvivője szerint 140 mentőkocsit vezényeltek a helyszínre. Helyi médiajelentések szerint akkor kezdődött a tülekedés, amikor elterjed a tömegben, hogy egy közelebbről meg nem nevezett híresség látogatott a partinegyedbe.

Helyi médiajelentések szerint mintegy százezer ember sétált az utcákon a halloween-ünnepségek idején, amelyek a legnagyobb szabásúak voltak a Covid-19-világjárvány kezdete óta.

Forrás: bbc.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Milyen szerencséjük a lipsiknek, hogy nem tudnak 100 ezren összegyűlni sehol, így biztonságban vannak...! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Milyen szerencséjük a lipsiknek, hogy nem tudnak 100 ezren összegyűlni sehol, így biztonságban vannak...! :)
Yoda69
@Emmersson71: Egy mast viszont konnyu agyontaposni :)
Sziszifusz
@verőce21: 00:12

Legalább akkora szerencséjük van, az illibsiknek az általuk szervezett un, "Békemenet" alkalmával, mivel ott sem szokott összegyűlni 100 ezres tömeg. Annak ellenére, hogy rengeteg közösből származó pénzt költenek, a résztvevők számának növelésére (utaztatás, étkeztetés,,, stb,)
Az összejött tömeg sem tódul be sehova sem, amikor szeretett vezéretek megjelenik a rendezvényen. Az ö feltűnése az ilyen helyeken teljesen kizárt.
Félti az életét, ezért ellenőrizetlen tömegben, még 657 "gorilla" védelmében sem érzi magát biztonságban. Gyáva ember. Tudatában van a magyarok ellen elkövetett bűneivel, ezért tart a népharagtól, úgy mint általában a diktátorok szoktak.
Apropó Békemenet !
Az Orosz -Ukrán háború megállítása és a békekötés érdekében, ugyan miért nem menetelnek egy nagyot, veled együtt.
Megérné, mivel az eddig felvonulások minden estben elérték a kitűzött célt és várhatóan most is így lenne.
verőce21
@Sziszifusz: Hülyeségeket írogatsz, képtelen kijelentéseket...!
jesz
Eddig úgy tudtam, hogy dél-Korea egy nagyon kulturált ország, csupa okos emberrel...

Hát ez a sok okos, kulturált ember igencsak túltolta az amerikai biciklit...

Nálunk még csak a Bálint nap kezd őrületté válni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.