A britek gyakorlatilag lábon lőtték a saját gazdaságukat a Brexittel. 

Több külföldi munkavállaló beengedésére szólította fel a brit kormányt csütörtökön az egyik legpatinásabb brit áruházlánc vezetője, aki szerint a munkaerőhiány miatt „a földeken rothad el a termés” Nagy-Britanniában.

Lord Simon Wolfson, az erőteljesen EU-szkeptikus politikai alapállásáról ismert konzervatív párti brit főrend, a Next divatáruház-hálózat vezérigazgatója a BBC brit közszolgálati televíziónak nyilatkozva kijelentette: szükséges a bevándorlás ellenőrzése, de úgy, hogy ez „a növekedés megfojtása helyett" a brit gazdaság javát szolgálja.

Míg egyes helyeken nem terem elég élelem Európában, máshol ott rohad el a földeken, mert nincs, aki leszedje

Fotó: 123RF.com

Lord Wolfson, aki a brit EU-tagságról 2016-ban tartott – a kilépést pártolók szűk, nem egészen 52 százalékos többségű győzelmével végződött – népszavazás kampányában a Brexit-tábor egyik prominens szószólója volt, a csütörtöki BBC-interjúban úgy fogalmazott: a konzervatív párti kormánynak azt kell eldöntenie, hogy Nagy-Britannia a szabadkereskedelemre nyitott ország legyen-e, vagy erődként bezárkózva felhúzza a felvonóhidakat a külföldi munkavállalók előtt, komoly többletköltséggel terhelve a brit gazdaságot.

Hozzátette: a bevándorlást tekintve „egyáltalán nem az a Brexit” valósult meg, amelyet ő elképzelt, és a kilépésre voksolók közül sokan szintén nem ilyen Brexitet akartak.

Lord Wolfson szerint a brit határokon „sorban állnak” a munkavállalók, hogy segítsenek leszedni a termést, amely „máris ott rothad a földeken”, de a kormány mégsem engedi be őket.

Arról, hogy mi menthetné meg a brit mezőgazdasági szektort, a Blikk.hu cikkében olvashatnak.

Forrás: Blikk.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."Lord Wolfson szerint a brit határokon „sorban állnak” a munkavállalók, hogy segítsenek leszedni a termést, amely „máris ott rothad a földeken”,...

ez a lord még nem látott afgán bevándorlót a földeken serényen dolgozni...de kongóit sem...
Csizmás Kond
Amióta ilyen szélhámos bevándorlópolitika folyik a világban azóta nem működik semmi. Addig minden ország a legszükségesebbeket elő tudta állítani, nem a segélyre pályázó migránsokra számított munkaerőként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.