Nyilvánvaló, hogy Svédország nem várhatja Törökország támogatását a NATO-csatlakozást illetően, miután Stockholm okot adott a szombati "gyalázatos" Korán-égetésre a svéd fővárosban – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában a kormányzat ülését követő sajtótájékoztatóján.

Erdogan megsértődött, Törökország nem támogatja Svédország NATO-csatlakozását
Fotó: FREDRIK SANDBERG / TT NEWS AGENCY / AFP

Az államfő leszögezte: ha Stockholm nem mutat tiszteletet a muszlimok hite iránt, Törökország nem fogja támogatni Svédország NATO-csatlakozását. Senki nem rendelkezik annak szabadságával, hogy más vallások szentségeit megalázza – nyomatékosította.

Múlt szombaton egy, a stockholmi török nagykövetség közelében tartott tüntetésen egy iszlamofób párt vezetője elégette a muszlimok szent könyvét, a Koránt.

A svéd fővárosi hatóságok előzőleg úgy ítélték meg, hogy a svéd alkotmány, valamint a svédországi szólás- és gyülekezési szabadság nem teszi lehetővé a tüntetésnek a közrend nevében történő betiltását.

A döntés tovább növelte az Ankara és Stockholm közötti feszültséget, miközben Svédországnak a NATO-csatlakozáshoz szüksége van Törökország jóváhagyására.

A török külügyminisztérium még pénteken bekérette az ankarai svéd nagykövetet, a török védelmi miniszter pedig szombat reggel lemondta a svéd védelmi miniszter január 27-re tervezett ankarai látogatását.

Ankara a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyásának feltételeként a nemzetközileg is terrorszervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) Svédországban élő tagjainak kiadását követeli. A PKK 1984 óta folytat fegyveres felkelést Délkelet-Törökországban az ottani kurd kisebbség függetlenségéért. A konfliktus már több tízezer ember életét követelte.

A mostani iszlamofób Korán-égetést megelőzően, január 12-én PKK-szimpatizánsok egy csoportja olyan bábut lógatott fel Stockholmban egy lámpaoszlopra, amely Erdogant jelképezte.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: rinocérosz bőröd neked van,mert te úgy adod elö a baromságaidat mintha az igaz lenne, közben csak fidesz-ruszki keverék hazudozás!
boci,te egy begyöpösödött buta bunkó!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
hát ja ... az EU is kiakadt, amikor orbán ellene kampányolt ... miért lenne ezzel másként erdogan
KisTehen
egyedül z-nek van rinocérosz bőr a képén, amikor egyszerre kár és közben köpködi azt, akitől kér
csak úgy....
@KisTehen: rinocérosz bőröd neked van,mert te úgy adod elö a baromságaidat mintha az igaz lenne, közben csak fidesz-ruszki keverék hazudozás!
boci,te egy begyöpösödött buta bunkó!
simmering73
@KisTehen: kár...kár... Tudod mi a kár? Hogy éjjel nappal itt baszod a rezet.
Pegero
Megáll az ész! Égetik a Koránt és utána csodálkoznak?! Örüljenek ha nem kapnak egy pár golyót a fejükbe!
Shikari
Mikor Irán holokoszt karikatúra bajnokságot hirdetett a zsidók sértődtek meg. Ki tudja, miért?
Jozefina
Ez a legnagyyobb baj, hogy egy ember sértődöttsége keresztbe tesz egy nemzetekből álló haderő bővítésének!!! A két országnak egymás között kellene rendeznie a problémát, de ezt nem lehet zsarolással kikényszeríteni és megakadályozni a NATO bővítését!!!
KisTehen
@simmering73: titeket baszlak, nem vetted még észre?

HAHAHA
KisTehen
@csak úgy...: ja, arra is használhatod a fejedet, hogy meleg helyen tartsd
Nessy
A Korán égetés tényleg ostobaság volt! De Erdogan egyébként sem szavazta volna meg, csak eddik a kurdok voltak a kifogás! Most akadt másik! Ezeknek a cezaromániás diktátoroknak nagyon érzékeny lelkük van!
Maccska
Az EU meg Magyarországot zsarolja.
verőce21
@csak úgy...: te megtaláltad a náci buzi barátaid ott Németországban...?
Namely
Egyedül Törökország meri a jenkik háborúiban a saját érdekeit nézni. A többi Nato-tag nem más, mint csatlós, akik azt teszik, amit Washington mond.
Az, hogy a törököknek mennyire van igazuk a kurdokkal szembeni konfliktusban teljesen századrangú. A törökök a saját érdekeiket nézik, ahogyan nézték 2015-ben is.
A európai hatalmaknak, oppárdon országoknak is a saját érdekeiket kellene nézni, nem azt, hogy a jenkiknek mi a jó, mi az érdekük.
Várjunk csak: vannak még Európában szabad akarattal rendelkező, önálló országok? :? Svájc, Oroszország, Albánia, Koszovó, és talán még Szerbia is.
Mindenki más gyarmat: vagy jenki, vagy orosz (az egy szem Belorusszia).
balos
@KisTehen: Előbb visz el a kankó csicskabuzi!
Shikari
Mit szólna a sok nyomi, ha Hitlert kezdenék éltetni a törökök?
Ők is "megsértődnének"? :-)))))))))))))))))
durbincs
@balos: @balos: maga meg az 50Iq-ja ?
durbincs
@bencemacska: na magát a végtelen ostobát is előkaparták ? + @Néro2: @sgl: @DR PRÉDlKÁTOR: nevű soroszsizsiket ?
durbincs
@kula: de maga csak rakat bedes kula ? de akkor csak mint a többi fizetett bérköcsög ? @VASTAGBŐR: @csak húgy...: @Galway: @icegygenabro: Mindezt ? Csak Mert maga is feji lent a pöcsös nőket ? mint a @fideszes gyökér: ?@T-Boly: @Aki Én: @balos: @colibri: @sgl: @gina: @Dr. Proktor: @CsipkeRózsa: @kereső: no + @Galway: @simmering73: @Emmersson71: @Lepényleső: @Néro2: @Clavigo: @Nyírfa: @Pálinkás Pál: @Peller Anikó: @Yoda69: @pacal: +@Pálinkás Pál: a soros seres Palika ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.