„Nyilván sokan fognak támadni a látogatás miatt, de a mi álláspontunk egyértelmű: a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani. Ha nem így cselekednénk, akkor a békére való felhívás üzenetét ma sem tudnám átadni”

Belaruszban erősíti a Béketábort Szijjártó Péter, aki már jó előre fél és panaszkodik

Baráti látogatás a Béketábor másik tagjánál (felkészül Észak-Korea) Forrás: Szijjártó Péter, Facebook

panaszkodott Szijjártó Péter külügyminiszter Fehéroroszországba való megérkezése után a Facebookjának. Szijjártó azért ment Belaruszba, hogy a Vlagyimir Putyinnal szoros szövetségben álló kormány képviselőivel találkozzon. Belarusz vezetője az ex-kolhoz elnök Aljakszandr Lukasenka, akinek repertoárjábn a repülőgép eltérítéstől kezdve a választási csaláson át a tüntetők kínzásáig és börtönbe vetéséig igen sok unortodox praktika megtalálható.

Az Ukrajnában zajló háború egyre durvább, egyre több ember hal meg a harcok miatt. Most emberéleteket kell menteni, azt pedig csak békével lehet. Magyarország azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború meghosszabbodásának vagy eszkalációjának kockázatával járnak. Ezt a békeálláspontot fogom képviselni a mai minszki tárgyalásaimon is.

Amikor Szijjártó tavaly szeptemberben Putyin portréja mellett tárgyalt Lavrov orosz külügyminiszterrel, szintén a párbeszéddel és a békével érvelt – írja a 444. Az viszont nem derült ki, mit kért Lavrovtól, vagy mire szólította fel a béke érdekében, és Gulyás Gergely minisztertől is hiába kérdeztük utólag. „Miután sem ön, sem én nem voltunk ott a találkozón, ezért javaslom, hogy ne próbáljuk meg kitalálni, mi történt, mert egyikünk se tudja."

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Mi lehet emögött? Szar a házassága, vagy utál otthonlenni, vagy mi? Az amerikai külügyminiszter egy cseppet fontosabb ember, mint a toporzék, de még az is csak a töredékét utazza, mint pötyike. Vagy szerelmes lett a luxusrepcsikbe?Valami egészen elképesztő összeget szarnak el szíjjártó repkedéseire. Mi lesz ezzel,ha bukik a gazdája? Kénytelen lsz megülni otthon a fokhagymagerezd valagán...Másrészt vajon miért nem a nyugat felé közelednek? Miért a szarházi diktátor lukasenkának csóválják a farkukat?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Németh István: Piiifftaaaa... Nyugi van.Csitora van,,dedós.
csipetke
@Németh István: 09:29 A te anyád nem ér rád, hogy a miénkkel foglalkozol?Ne írogass nekünk, mert nem vagyunk hozzászokva az ilyen retkespofájú sejthalmazokhoz, amilyen te is vagy. Én már azon is csodálkozom,hogy betűket tudsz egymás után rakni, bár annyi baromságot firkálsz, hogyha a kutyának beadnák egyszerre,feldobná a pacskert..Hagyj minket békén az idióta rizsáddal
ómió
Pedig efftársiasan manapság a brüsszeli "seggnyali" a divat!
Németh István
@Clavigo: @csipetke: A bugyuta agyuakkal nics mit kezdeni!
De az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe, akasztásilag! Veletek együtt!
simmering73
@Németh István: Baszod az édes jó kurva anyádat szájba, hogy miért szart egy ilyen mocskot a világra. Fojtott volna az árnyékszékbe.
Németh István
@simmering73: még az az egy szerencse hogy már a szádat ia ellepte a szar kétségbeesés bugyborékol a pofádból >> végre felismerted az iagaságot és bizony az ölni tud most amúgy szarszintileg! Seggefej - aszarhoz sem értes nem hogy a politikához!
a lényeg> az usa-nató takaradojona te kurva anyádba és el innen Európából, az Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.