Az orosz erők rakétacsapást mértek szerdán a Donyeck megyei Pokrovszk településre, aminek következtében beomlott egy többszintes lakóház. A hatóságok eddig 12 sérültről tudnak – közölte Pavlo Kirilenko megyei kormányzó.

Az orosz erők eltaláltak egy többszintes házat Donyeck megyében, sok sérült
Fotó: SERGEI SUPINSKY / AFP

Kirilenko hozzátette, hogy

folyik a mentési munka, és legkevesebb két ember a romok alatt rekedt. Két embert viszont már sikerült kimenteni.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál megyei kormányzók közléseiből készített összefoglalójában azt írta, hogy kedden kilenc ukrajnai megyét ért orosz támadás.

A helyzet változatlanul a két Donyec-medencei régióban, Luhanszk és Donyeck megyékben a legsúlyosabb.

Szerda kora délután Kijev megyében megszólaltak a légvédelmi szirénák.

A hatóságok először csak annyit közöltek, hogy "célpontokat fedeztek fel a régió légterében", ami miatt működésbe lépett a légvédelem. A lakosokat arra kérték, hogy maradjanak az óvóhelyeken. Később Kijev városi katonai adminisztrációja nyilvánosságra hozta, hogy mintegy hat ellenséges léggömböt fedeztek fel az ukrán főváros fölött, amelyek többségét a légvédelem megsemmisítette.

Az ukrán vezérkar délutáni helyzetjelentésében azt írta, hogy

múlt szombaton mintegy húsz teherautóval szállítottak sebesült orosz katonákat a Luhanszk megyei Sztarobilszk kórházába, amelyet a megszállók tábori kórháznak használnak.

A vezérkar legfrissebb, szerdai összesítése szerint eddig már csaknem 140 ezer orosz katona halt meg Ukrajnában.

Közben az ukrán külügyminisztérium szerdai közleményében tudatta, hogy Oroszország rendszeressé vált destruktív tevékenységével akadályozza a Fekete-tengeren áthaladó "gabonafolyosó" működését, és ez a tendencia csak erősödik.

Az Oroszországi Föderáció képviselői az isztambuli Közös Koordinációs Központ ellenőrző csoportjainak részeként több hónapja folyamatosan késleltetik a Boszporuszon keresztül ukrán kikötőkbe tartó hajók ellenőrzését. Oroszországnak a Fekete-tengeri gabonakezdeményezést érintő destruktív politikája a rakományforgalom szisztematikus csökkenéséhez vezetett. Csak az elmúlt három hónapban már kevesebb mint tíz millió tonna ukrán élelmiszert kapott a világ, és ez a negatív tendencia egyre gyorsabb

- írta a kijevi külügyi tárca.

A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a világ számos országának, különösen afrikaiaknak és ázsiaiaknak az élelmezésbiztonsága függ az ukrán gabonaexporttól.

Felszólítjuk a nemzetközi közösséget, különösen az ENSZ-t és Törökországot, mint a fekete-tengeri gabonakezdeményezés garanciavállalóit, hogy követeljék az Oroszországi Föderációtól: haladéktalanul hagyjon fel a fekete-tengeri gabonafolyosó működésének mesterséges akadályozásával, továbbá arra irányuló kísérleteivel, hogy az élelmiszert fegyverként használja

- írták.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztetett: október végén, november elején Oroszország azzal fenyegetőzött, hogy kilép a fekete-tengeri gabonakezdeményezésből, és bejelentette részvételének felfüggesztését, de végül meggondolta magát, és visszatért a "gabonamegállapodáshoz".

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Ha putyin tudná,biztosan nem hagyná... az ukránok direkt gyorsan a rakéta útjába építették a házat,hogy az ártatlan oroszokat hibáztassák,pedig ők csak segélyszállítmányt küldtek.
jáger laszló
Ez most siker,vagy kudarc!!??
csak kérdezem???
barátilag
J.L:
Dr. Proktor
Az idejét múlt, elavult ruszki technikával könnyebb eltalálni egy ilyen többemeletes házat mint egy géppuska állást...
NKF
Zelenszkijt kéne kilőni és béke lenne!
Terminátor
@NKF: Tudod a Zelenszkiből olyan személy lesz Ukrajnában, mint nálunk Kossuthból.
Pexig ő lelépett.
Minden falu főutcája a nevét fogja viselni.
Honvédő hős lessz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.